Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Home i stället för Facebook-telefon

Publicerad: 5 april 2013, 06:32

Media har länge spekulerat att om att Facebook skulle komma med en telefon igår natt. Facebook presenterade i stället en plattform som kallas Home, vilket är en integrerad plattform som innebär Facebook-funktioner som chatt och statsuppdateringar finns tillgängliga oavsett vart man befinner sig. Facebook har redan dragit igång Home-samarbeten med mobiltillverkare som Sony, Samsung och HTC.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergAndroid

"Today we´re introducing Home – a new way to turn your Android phone into a great, living, social phone."

Så introducerar Facebook sin modifierade version av det mobila operativsystemet Android – Facebook Home.

Facebook menar att problemet med dagens mobiler är att de utvecklade utifrån vissa uppgifter och appar.

Om man exempelvis vill se vad vännerna gör så måste man navigera sig fram mellan en rad appar.

Facebook  ställde sig därför frågan om det verkligen är att så att dela med sig  och koppla upp sig är det allra viktigaste hur bör då telefonen fungera.  Och då särskilt om man sätter sina vänner i främsta rummet.

Svaret på det är alltså Facebook Home.

Facebook  konstaterar att Home varken är en telefon eller ett  operativsystem och det är också betydlig mer än bara en app: "Home is a  completely new experience that let´s you see the world through people,  not apps.", skriver Facebook.

Facebook beskriver också en rad funktioner hos Home.

En  sådan är Cover feed, vilket enkelt förklarat innebär att Facebook har  tagit fram ett fönster som berättar vad ens vänner gör. Informationen  pushas ut till användaren.

En annan funktion kallas Chat heads,  vilket innebär att man kan fortsätta chatta med sina vänner oavsett  vilken app man är inne på. Benämningen på just den funktionen beror på  att när man får ett chatt-meddelande så ser man också ett bild med  ansiktet på vännen.

En tredje funktion rör Notifications. Det  innebär att när något särskilt viktigt händer – exempelvis att ens vän  postar något på din Timeline, så får man ett meddelande om detta  inklusive en bild på vännen.

Facebook Home erbjuder naturligtvis också möjligheten att använda olika appar.

Home finns fritt tillgängligt för nedladdning från och med den 12 april.

HTC & AT&T blir först ut med erbjuda telefoner med Facebook Home.

Den första modellen kallas HTC First och börjar säljas just den 12 april.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.