Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Homosexuell frontar antigay-kampanj – mot sin vilja

Publicerad: 17 december 2014, 07:58

En anti-gay-kampanj i USA där en öppet homosexuell frontar har väckt stor uppmärksamhet. Modellen Kyle Roux är chockad över att bilderna har använts. Helena Bergström bröt ihop i SVT:s Stjärnorna på slottet efter att Özz Nûjen genomfört en "minfältsövning". New York Magazine har tvingats pudla efter att man skrivit om en 16-åring som påstods vara god för 530 miljoner - allt var lögn. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Homosexuell frontar antigay-kampanj – mot sin vilja
En kampanj mot homosexuella i USA har stött på oväntat motstånd. Modellen som används i kampanjen är nämligen öppet homosexuell.
Affischen är placerad längs med motorvägar i delstaten Virginia. Den visar ett manligt tvillingpar, där den ena är homosexuell och den andre inte är det och budskapet är "ingen föds som gay.". Gruppen Pfox menar att man väljer att bli homosexuell. Modellen Kyle Roux har fått spela båda tvillingarna och han uppges vara chockad över hur hans porträtt har använts, enligt Metro.
Bakgrunden är att bilderna ska ha tagits för tio år sedan och då var planen att de skulle användas till "företagsmaterial och broschyrer".
Kyle Roux tycker att det hela är ytterst märkligt eftersom han varken är tvilling eller heterosexuell.
- Jag har levt hela mitt liv som öppet homosexuell och lycklig. Det känns helt enkelt inte som ett en organisation med ett sånt här budskap – att detta skulle vara en avvikande eller avskyvärd livsstil – har någon plats i dagens samhälle, säger han.

Helena Bergström bröt ihop efter minfältsövning
DN rapporterar att svenska folket är vana att se Helena Bergström gråta på film, men att vi snart får se henne gråta av skräck i SVT:s Stjärnorna på slottet.
Bakgrunden är att komikern Özz Nûjen genomförde en minfältsövning för att illustrera hur det gick till när hans familj flydde till Sverige.
Man hade bland annat satt tre flaggor på ett fält. Dels den kurdiska, dels två vita. De sistnämnda skulle symbolisera friheten hundra meter bort.
När Helena Bergström och Örjan Ramberg kommit halvvägs small det till. Helena Bergström blev alldeles förkrossad och sjönk ihop, enligt DN.
Özz Nûjen bad om ursäkt efter övningen, men fick ändå ett tack av Helena Bergström.
– Jag ville utsätta mina kolleger för verkligheten, sade Özz Nûjen.

New York Magazines dundertabbe
530 miljoner kronor. Så mycket hade en 16-åring kammat hem genom olika aktieaffärer, enligt tidskriften New York Magazine. Mohammad Islam blev också fotograferad i mörk överrock, vit skjorta och röd slips. Han visade också upp ett utdrag från storbanken Chase Manhattan för att bevisa att han hade 530 miljoner kronor, enligt DN.
Det finns bara ett problem - allt var lögn.
Han driver visserligen en investeringsklubb på sin High School, men det är också det enda som stämmer.
New York Magazine har tvingats be om ursäkt i en lång inledning till artikeln och konstaterar att "faktakollen den här gången kanske inte varit den bästa"

Efterlyst läggs på is
TV3-programmet "Efterlyst" sänds inte i vår. Programmet har sänts sedan 1990, men har på sistone tappat tittare till exempelvis SVT:s Veckans Brott där bland annat den tidigare "Efterlyst"-profilen Leif GW Persson medverkar.
Planen är nu att göra om programmet och sedan köra igång det igen under nästa höst, enligt SvD.
Det är dock oklart om programledaren Robert Aschberg återvänder när omgörningen är klar.
– Det är väl ett av programmen som har gått längst i Sverige, men ingenting ska vara heligt. Det är lite synd att man inte fick fira 25 år direktsänt i rutan, men det kanske vi får tillfälle att fira på annat sätt senare, säger han till Expressen.
TV3 sänder dock fem avsnitt av "Efterlyst special" under nästa vår.

Cosby-fall kring Playboy Mansion läggs ned
Det blir inget åtal mot tv-stjärnan Bill Cosby efter anklagelser om att han ska begått sexuella övergrepp mot en 15-årig kvinna på Playboy Mansion, enligt Expressen.
Övergreppet ska ha skett 1974 och åklagaren menar att fallet är för gammalt för att kunna väcka åtal mot 77-årige Bill Cosby.
Bill Cosby har förnekat händelsen och hotat med att stämma kvinnan för förtal.
Playboy-grundaren, 88-årige Hugh Hefner, har också gått till stjärnans försvar och det har även hans fru Camille Cosby gjort.
Hon har också uppgett att han är "underbar".

Fares rasar mot jantelagen på sin blogg
Tv-profilen Roy Fares har fått flera nedsättande kommentarer i sociala medier. Nu går han till rasande attack mot sina belackare via sin blogg med rubriken "Varför får vi inte glädjas". Han berättar bland annat hur han har kämpat hårt i många år för att nå sina mål och ett mejl med ord som "du ska inte tro att du är någonting" fick bägaren att rinna över, enligt Expressen.
– Jag tycker att den svenska jantelagen är värdelös, jag är så trött på att man inte får sticka ut eller ha drömmar. Varför inte tänka tvärtom och försöka inspirera varandra, säger Roy Fares.
Han har fått mycket respons på Facebook för att sitt inlägg.
Han kom till Sverige från Libanon som ung

Apple slipper miljardböter
It-jätten Apple har anklagats för att bryta mot konkurrenslagstiftningen när det gäller musiktjänsten Itunes. 8 miljoner Ipod-användare och 500 återförsäljare ligger bakom åtalet. Åklagaren Patrik Coughlin ansåg bland annat att vissa uppdateringar stängde ute konkurrenter – bland annat genom att musik som användare köpt från liknande tjänster blev avaktiverade.Nu står det klart att Apple frias- domstolen menar att uppdateringarna för Itunes 7.0 handlar om rena produktförbättringar, enligt DI.

"The Interview"-stjärnorna vågar inte bli intervjuade
Huvudrollsinnehavarna i den kommande Sony-filmen "The Interview", James Franco och Seth Rogen, har valt att avboka sina inplanerade intervjuer med pratshowvärdarna Seth Meyers och Jimmy Kimmel, enligt Aftonbladet som refererar till Variety.
Filmen handlar om ett fiktivt mordförsök mot Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och beslutet att ställa in intervjuerna har tagits efter att hackaregruppen, Guardians of Peace, hotat att begå attentat mot alla biografer som ska visa filmen.
""Kom ihåg 11 september 2001. Vi rekommenderar att ni håller er borta från de platserna vid den tidpunkten. (Om ert hus är i närheten är det bäst att ni håller er borta). Allt som händer de närmaste dagarna är på grund av Sony picture entertainments girighet", skriver gruppen enligt Variety.
Gruppen har sedan tidigare tagit på sig hackareattacken mot just Sony Pictures där en rad känslig information redan har läckt ut på nätet – bland annat kallar producenten Scott Rudin Angelina Jolie för en "bortskämd snorunge".
James Franco och Seth Rogen ska dock medverka vid en specialvisning av filmen i New York.

Twitter ska samarbeta med Foursquare
Business Insider hävdar att mikrobloggtjänsten Twitter planerar att inleda ett samarbete med platstjänsten Foursquare under nästa år. Tankan är att Twitter ska införa geografiskt baserade rekommendationer, men varken Twitter eller Foursquare har velat bekräfta uppgifterna.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.