Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon anklagas ha röjt källa

Publicerad: 9 november 2011, 09:15

Lena Mellin

Foto: Aftonbladet

Aftonbladets samhällschef och stf ansvarige utgivare Lena Mellin anklagas för att ha röjt en källa under Publicistklubbens debatt i Stockholms i måndags. – Det har blivit ett missförstånd, säger Lena Mellin som förnekar att hon skulle ha röjt en hemlig källa.


Stämningen under Publicistklubbens debatt i måndags, om mediedrevet mot S-ledaren Håkan Juholt, var stundtals hetsig. Efteråt haglade kommentarerna på Twitter. En av de mer allvarliga anklagelserna stod TV4:s politiske reporter Ulf Kristofferson för, när han frågade sig om Aftonbladets samhällschef och stf ansvarige utgivare Lena Mellin för att ha röjt en källa. Expressenreportern Fredrik Sjöshult stämde in i kritiken på Twitter. Drygt 20 minuter in i debatten nämner hon att det bara var att ringa till den person som hon pekat ut som hon namngivit för att få ”uppgifterna bekräftade”.

Diskussionen var i det läget inne på uppgifterna om att Juholt informerats om felaktigheter i sitt bostadsbidrag redan 2009. I den artikel som Aftonbladet först publicerat om uppgifter till Juholt 2009 finns endast en anonymiserad S-källa angiven. Lena Mellin säger att hon inte röjt någon källa, utan menar att hon refererade till den första artikeln som tidningen publicerade, 7 oktober.

– Det har blivit ett missförstånd, och jag har mejlat Ulf Kristofferson för att reda ut detta, säger Lena Mellin till Resume.se.

När Resume.se når Ulf Kristofferson säger han så här:

– Efter att jag skrivit om det på Twitter hörde hon av sig och menade att hon syftade på en annan del i granskningen. Jag tycker inte att hon ska blanda ihop korten, det vi diskuterade var de obekräftade uppgifterna från 2009.

Han menar dock att Lena Mellin, som alla människor, kan ha råkat nämna personen av misstag.

– Det är möjligt att hon kan ha fått ett hjärnsläpp eller tänkt på något annat under den här debatten, det kan hända även den bäste. Men då köper jag inte att jag skulle ha missuppfattat diskussionen, säger Ulf Kristofferson.

I den artikel som hon menar att hon refererar till, från 7 oktober, finns personen som Lena Mellin namnger med som källa.

– Hon bör reda ut detta. Jag har inte påstått att hon röjer en källa, men jag har frågat mig om det är så och menar att hon måste reda ut detta, säger Ulf Kristofferson.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.