Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon är en av världens mest kreativa ledare

Publicerad: 5 juli 2018, 11:09

Foto: Pressbild

Open Studios Sara Hildén-Bengtsson tar plats som en av världens mest kreativa ledare, när tidskriften Creative Review utser världebs främsta kreatörer.


Ämnen i artikeln:

H&M

Varje år utser tidksriften Creative Review världen 50 mest kreativa ledare. Den årliga sammanställningen visar att Open Studios Sara Hildén-Bengtsson tar en plats på listan, tillsammans med bland annat Paul Smith, Olafur Eliasson och Björk.

Tillsammans med Karin Ahlgren, Peter Herrmann och Åsa Berg lanserade Sara Hildén-Bengtsson designstudion Open Studios, som är en plats för kreatörer och strateger att utveckla varumärken och koncept i samarbete med uppdragsgivarna. Bland annat har man utvecklat ett koncept för H&M Karlaplan.

CD Sara Hildén-Bengtsson är också en av medgrundarna till varumärket & Other Stories.

– Det är självklart fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för det jobb jag och Open Studio gör. Jag är också glad att Creative Review uppmärksammar kvinnliga Creative directors eftersom vi fortfarande är så få. Det vill jag vara med och ändra på. Open Studio är en del av det förändringsarbetet, säger Sara Hildén Bengtsson i en kommentar.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

H&M

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.