Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon är ny kulturchef på UNT

Publicerad: 13 augusti 2014, 07:17

Kristina Lindquist.

Foto: UNT.

Nu har Upsala Nya Tidning klart med ny kulturchef efter Lisa Irenius. Hennes efterträdare är Kristina Lindquist som är chefredaktör för tidskriften Ottar.


Ämnen i artikeln:

Upsala Nya TidningUNTLisa Irenius

Kristina Lindquist har, förutom att driva den idépolitiska tidskriften Ottar, skrivit för bland annat UNT och DN. Hon har tidigare varit redaktör för DN Kulturs idé- och kritiksidor. Men nu får hon alltså jobbet som chef för den prisbelönta kulturavdelningen på Uppsala-tidningen.  

– Den typen av intrikata idéer som gjorde att UNT fick Stora journalistpriset vill jag fortsätta utveckla. Jag vill göra UNT Kultur till ett vardagsrum, en plats där människor kan mötas och samtala, en lägereld i dagens splittrade medievärld, säger hon i en intervju med tidningen.  

Kristina Lindquist är 34 år, statsvetare och journalist med en bakgrund som teater- och litteraturkritiker. Hon börjar som kulturchef i oktober och efterträder Lisa Irenius som har utsetts till kulturchef på Svenska Dagbladet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.