Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Hon är som Hulk Hogan"

Publicerad: 29 november 2011, 13:12

Gunilla Herlitz.

Foto: Sören Andersson.

Sydsvenskans tidigare vd Johan Ståhl har nu avskedats efter det extrainsatta styrelsemötet. Medarbetarnas reaktioner har varierat, men styrelseordföranden Gunilla Herlitz hyllas. – Jag visste inte att hon var Hulk Hogan, säger reportern Andreas Ekström, som skrev flera arga kommentarer på Twitter efter Resume.se:s avslöjande.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanGunilla HerlitzJonas BonnierAndreas EkströmJohan Ståhl

Tidigare i dag kom beskedet att Sydsvenskans förre vd, Johan Ståhl, avskedas och att bonusutbetalningarna till honom stoppas. Resume.se:s avslöjande om Johan Ståhl väckte förra veckan ilska bland tidningens medarbetare. En av de som tydligast visade sitt missnöje är reportern Andreas Ekström, som på sitt Twitterkonto skrev flera arga och besvikna kommentarer. Nu hyllar han styrelseordföranden Gunilla Herlitz beslut att bryta avtalet med Johan Ståhl och liknar henne vid den amerikanska wrestlaren Hulk Hogan.

– Jag är häpen, häpen och glad. Jag vet att Gunilla Herlitz kan vara en hårding, men jag visste inte att hon var Hulk Hogan, säger Andreas Ekström.

Har medarbetarna fått tillräckligt med information?

–  Det är lite svårt för mig att bedöma eftersom jag befinner mig på en  turkisk bergstopp. Men det som har nått fram hit har varit klart och  tydligt, och jag har personligen stort förtroende för både  redaktionsledning och företagsledning. Vi har mycket hårt arbete framför  oss, och det tror jag att vi alla är rustade och redo för. Samtidigt  vill jag säga att jag alltid har haft ett gott intryck av Johan Ståhl,  och att jag vägrar att ställa upp på några som helst ensidiga bilder av  honom som varande Satan själv.

Kommer stämningen på Sydsvenskan att lugna sig?

– Absolut inte. Helst aldrig. Lugna redaktioner gör inga bra tidningar.

Fackbasen Karl G Jönsson vill veta mer efter den information som tidigare i dag gick ut till medarbetarna:

– Vi vill se alla korten på bordet. Vi vill veta vad det är för missförhållanden som det talas om. Det skrivs att Johan Ståhl grovt åsidosatt sina skyldigheter och vi vill veta vad det handlar om. Vi vill veta mer nu när det genomförs en utredning

Det uppges också att ytterligare tre personer har avtal med möjlighet till självutlösande fallskärm. Vill ni ha mer information även om detta?
– Det är klart att vill veta mer. Vi kände inte till detta. Vi vill att man lägger alla korten på bordet nu. Det har rekryterats kompisar till poster inom Sydsvenskan och man har knutit kompisägda företag till Sydsvenskan.

Lugnar stämningen ner sig bland medarbetarna efter detta?
– Det råder ingen revoltstämning på Sydsvenskan. Men vi vill veta vad detta utmynnar i när man kollar närmare på den här kompiskulturen.

Emanuel Videla

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.