Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Hon är vår favorit"

Publicerad: 9 september 2010, 13:20

Vem ska efterträda Nina Eldh? Efter att hon meddelat sin kommande avgång spekuleras det friskt. Från hovet råder som vanligt tystnad men hos dess ivrigaste följeslagare Svensk Damtidning faller rösten på – Lottie Knutson. – Jag blir nog svårövertalad, säger Lottie Knutson, informationschef på Fritidsresor till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Nina EldhHovetLottie KnutsonSvensk Damtidning

Lottie Knutson, Fritidsresor.

När Resume.se ber Svensk Damtidning att utse sin favorit till att efterträda Nina Eldh svarar chefredaktören Karin Lennmor efter en rundfrågning på redaktionen – Lottie Knutson.

– Hon är oerhört kompetent och hon är lite yngre än tidigare kandidater. Hon skulle också, med sin erfarenhet, kunna stå både på kungafamiljens och mediernas sida, säker Karin Lennmor till Resume.se.

Lottie Knutson är informationschefen som blev folkkär för sitt uppträdande under tsunamikatastrofen.
– Det är mycket logistik och mycket att sköta om, så det skulle säkert passa henne, säger Bonniers tidskriftsdrottning Amelia Adamo, på tidningen S, om Lottie Knutson.

Favoriten själv är inte lika säker.
– Det är inte relevant att spekulera i sådana saker. Jag kände inte ens till att Nina Eldh har slutat och jag trivs nästan för bra på mitt jobb. Jag blir nog svårövartalad, säger Lottie Knutson.

Hovets informationsavdelning är i vanlig ordning inte särskilt informativ när Resumé ringer upp för att fråga kring arbetet med att hitta en ny informationschef.

Vem är ansvarig för att utse Nina Eldhs efterträdare?
– Riksmarskalken är ansvarig för Hovstaterna, säger Annika Sönnerberg, biträdande informationschef vid hovet.

Har arbetet redan börjat?
– Det vet jag inte. Jag har ingen insyn i det.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.