Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon avslöjade Juholt

Publicerad: 10 oktober 2011, 13:20

Aftonbladetreportern Anette Holmqvist avslöjade att Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt fått hela sin hyreskostnad betalad av riksdagen, vilket han inte hade rätt till. Avslöjandet har fått stort genomslag i riksmedierna. – Det är bra för självförtroendet på redaktionen, säger Anette Holmqvist.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtAftonbladet

Anette Holmqvist. Foto: Aftonbladet.

Aftonbladetreportern Anette Holmqvist står för de senaste dagarnas stora avslöjande. Hon avslöjade den gångna fredagen att Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt tagit emot mer ersättning från riksdagen för sin boendekostnad än han hade rätt till. Juholt hade rätt till halva hyreskostnaden, men istället har riksdagen betalat ut ersättning för hela hyresbeloppet till Juholt. Avslöjandet har varit en dominerande nyhet under de senaste dagarna.

– Det känns jättekul. Det här är vad vi jobbar för. Ett klassiskt, rakt, journalistiskt avslöjande, säger Anette Holmqvist om sitt eget avslöjande.

Hur lång tid tog arbetet?
– En dag. Det var inget stort, gigantiskt arbete, utan renodlad kontrolljournalistik.

Vad betyder det här för Aftonbladet?

– Det är naturligtvis bra för tidningen när våra nyheter syns och vi blir kreddade i andra medier. Det är bra för självförtroendet på redaktionen.

Är det här ditt största avslöjande?
– Det får jag nog säga. Det är i alla fall den nyhet där det tagit absolut störst snurr. Men jag har jobbat med stora avslöjanden tidigare.

Har du något drömavslöjande i framtiden?

– Jag gnetar på och fortsätter att gräva. Jag har inget direkt drömavslöjande utan jag jobbar på. Många idéer uppstår dagligdags.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtAftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.