Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon blir ny vd när Stampen slår ihop verksamheter

Publicerad: 8 april 2015, 08:47

Johanna Öberg.

UPPDATERAD Stampen slår ihop Stampen Local Media och Stampen Media Partner. För de båda bolagen tar Johanna Öberg rollen som vd.


Ämnen i artikeln:

Johanna ÖbergStampen Media GroupStampenStampen Local Media

Lena Larsson har varit vd för lokalmediaverksamheten sedan i januari 2014, men kommer nu att ingå i styrelsen för Stampen Local Media och stannar i koncernledningen.

Johanna Öberg tillträdde som vd för Stampen Media Partner i början på året, vilket Resumé tidigare rapporterat om.

Nu tar hon alltså också över verksamheten för Stampen Local Media från och med i dag.

– Jag fick frågan för ett antal veckor sedan. Har vi väl tagit ett beslut är vi ganska snabba på att genomföra det. jag behövde inte tänka speciellt länge, utan kände omedelbart att jag ville tacka ja, säger Johanna Öberg till Resumé.

För ett år sedan bytte Stampen styrelse och en ny koncernledning tillsattes. Förhandlingarna kring uppdelningen av Liberala Tidningar är klar, vilket innebär att medieverksamheten fokuseras till Västsverige. Förändringarna har varit del i att renodla verksamheten, minska kostnaderna och skapa bättre lönsamhet.

Sammanslagningen sker för att båda verksamheterna ska "jobba åt samma mål".

– Vi ser ju att förflyttningen av annonspengar från tryckta till digitala fortsätter. Utmaningen är att öka vår exponering mot tillväxt samtidigt som vi värnar om den traditionella printaffären. Det är svårt att göra det om medieverksamheterna inte jobbar åt samma mål och delae samma erfarenheter, därför blev det naturligt att slå ihop dem, säger Johanna Öberg.

Rent formellt kommer bolagen att bestå, men konkret hamnar de under ett affärsområde med en ledning.

– Johanna Öbergs kompetens och personlighet passar perfekt för att leda medieverksamheten, hon är både kommersiell och förändringsbenägen med lång erfarenhet av branschen, säger Martin Alsander, Stampen Media Group, i ett pressmeddelande.

– Samtidigt tar vi tillvara den stora erfarenhet som Lena Larsson har. Genom att hon går in i Stampen Local Medias styrelse kan vi säkra det framgångsrika förändringsarbete hon påbörjat, säger Martin Alsander.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.