Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon blir politisk redaktör på GP

Publicerad: 13 januari 2015, 14:16

Alice Teodorescu tar över rollen som politisk redaktör på GP.

Alice Teodorescu tar över rollen som politisk redaktör på GP. Hon blir därmed även chef för ledarredaktionen och för tidingens debatt- och insändarredaktörer.


Ämnen i artikeln:

GöteborgspostenAlice Teodorescu

Alice Teodorescu har sedan i höstas skrivit söndagskrönikor i GP var fjärde vecka. Den första mars tar hon över rollen som politisk redaktör för tidningen efter Fredrik Tenfält som går i pension efter 29 år på tidningen.

– Min ambition är att stärka GP:s röst i debatten och att i tider när yttrandefriheten angrips från olika håll stimulera till ett mer djuplodat debattklimat, baserat på välgrundade argument, nyfikenhet och ideologisk stringens, säger Alice Teodorescu i ett pressmeddelande.

Hon är utbildad jurist och sedan tre år tillbaka arbetsrätts-, migrations- och socialförsäkringsexpert på Företagarna och ofta anlitad som samhällsdebattör och politisk analytiker.

– Det är oerhört roligt att vi kunnat rekrytera Alice till GP. Opinionsbildande journalistik är mer angelägen än någonsin och Alice är verkligen rätt person att i takt med läsarnas och publikens behov utveckla GP:s opinionsjournalistik, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein, i ett pressmeddelande.

Susanna Sköld

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.