Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon ersätter Jan Huss på Fokus

Publicerad: 1 juli 2016, 11:40

Foto: Anna Hållams

Kort efter beskedet om att Jan Huss slutar står det klart att han ersätts av Johanna Kronlid från Arbetet.


Ämnen i artikeln:

FokusJan Huss

Bara efter ett halvår på Fokus lämnar Jan Huss tidningen. Anledningen är att han har fått ett nytt erbjudande, enligt en intervju med Resumé.
– Jag sa upp mig eftersom jag har fått ett nytt uppdrag. Men jag kan inte berätta om det i nuläget, och det kommer att vara uppenbart varför senare. Det blir förmodligen i nästa vecka, säger han.

Kort efter beskedet som kom på fredagen meddelar Fokus att han ersätts av Johanna Kronlid som har varit chefredaktör för Lag & Avtal och senast publisher för Arbetet.
– Det ska bli riktigt roligt att ta sig an arbetet som redaktionschef på Fokus. Det är en unik tidning och jag är övertygad om att det finns ett allt större intresse för ett seriöst och analytiskt samhällsmagasin. Det ska bli särskilt roligt att tillsammans med redaktionen driva utvecklingsarbetet, i pappersform och digitalt, säger hon i en kommentar.

Fokus chefredaktör Johan Hakelius om nyförvärvet:
– Jag är mycket glad att Johanna tackat ja till att ta jobbet som redaktionschef på Fokus. Vi står inför en höst när vi kommer att satsa stort på att utveckla tidningen, inte minst digitalt, och Johanna kommer att bli en stor tillgång i det arbetet.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

FokusJan Huss

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.