Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon gör kometkarriär

Publicerad: 20 maj 2011, 13:28

14 sökte – hon fick jobbet. 34-åriga Maria Brander, nyhetschef och webbansvarig på Gefle Dagblad blir tidningens nya chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Maria Brander. Foto: Leif Jäderberg/Gefle Dagblad.

Maria Brander, 34, gör kometkarriär. Hon började på Gefle Dagblad 1999 och tillträder som chefredaktör i början av juli.

Maria Brander efterträder Christina Delby Vad-Schütt som går i pension.

– I huvudsak har jag haft min journalistiska karriär här. Jag har bara haft korta praktikinhopp på andra tidningar under utbildningen. Men jag har vidareutbildat mig medvetet under tiden här för att få utblickar. Förra året gick jag Nordic Media Program, en utbildning i redaktionellt ledarskap då vi jobbade i de fyra nordiska huvudstäderna. Det var ett viktigt steg för mig, säger Maria Brander till Journalisten.

Vad vill hon då göra som chefredaktör?

– Vi gör en väldigt bra tidning som det är. Naturligtvis kan vi inte låta oss nöja med det, utan vi måste bli ännu vassare och bättre. Vi ser hur alla landsortstidningar har det tufft upplagemässigt, det gäller även för oss även om vi inte haft något jättetapp. Jag vill att vi ska närma oss läsarna ännu mer och ta reda på vad de tycker är angelägna frågor. Bli ännu bättre på att spegla våra läsares vardag. Vi ska inte tro att vi sitter med facit och vet vad de vill ha, säger hon till Journalisten.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.