Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

"Hon har inte fått sparken"

Publicerad: 2 November 2010, 13:43

Historierna går isär. Sveriges Radio förnekar att Tove Meyer, som varit med och skrivit nya boken om kungens privatliv, har fått sparken. – Hon jobbar kvar med andra uppgifter här hos oss,  säger Robert Frisk, redaktionschef på Morgonpasset i P3, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Tove MeyerSveriges Radio

Tove Meyer. Foto: Sveriges Radio.

Dagens Nyheter skriver i dag att Tove Meyer, en av författarna till den omtalade nya boken "Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”, blivit av med sitt jobb – en projektanställning som researcher på Sveriges Radio.

– Jag blev inkallad till min chef i fredags. Han berättade att min projektanställning i radions P3, som var tänkt att pågå fram till sommaren, är avslutad med omedelbar verkan. Jag får lön fram till årsskiftet, men får inte längre arbeta redaktionellt. Anledningen är min medverkan i boken om kungen och att det nyhetsvärde som detta har inte gick att förena med mitt jobb som researcher. Företaget kan inte acceptera att jag har dubbla roller, säger Tove Meyer till DN.

Sveriges Radio dementerar Tove Meyers uppgifter.

Varför måste Tove Meyer sluta som researcher på Sveriges Radio?
– Därför att hennes roll i bokprojektet har förändrats. Det som hon har kommunicerat till oss är att hon skulle vara researcher och ta fram historiskt material. Nu visade det sig att hon är medförfattare och har insyn i hela materialet och står bakom det, säger Robert Frisk, tillförordnad redaktionschef på Morgonpasset i P3 där Tove Meyer jobbat.

Så hon kan inte vara researcher hos er för att hon har undanhållit nyhetsmaterial från redaktionen?
– Hon sitter på material med ett nyhetsvärde. Det blir dubbla roller och en lojalitetskonflikt. Det tror jag skulle uppfattas på samma sätt i de flesta mediehus.

Så hon har varit oärlig mot er?
– Vi har inte haft hela bilden klar för oss. Den har klarnat nu.

 Dagens Nyheter skriver att hon fått sparken, stämmer det?

– Absolut inte. Det är helt felaktigt, helt felaktigt. Hon jobbar med andra uppgifter, icke-journalistiska uppgifter här hos oss.

Tove Meyer hävar att hon skulle ha haft sin projektanställning fram till sommaren. Enligt Sveriges Radio är det fel – företaget hävdar att kontraktet går ut vid årsskiftet.

Resume.se har sökt Tove Meyer för en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Tove MeyerSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.