Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hon har lärt sig mycket av misstaget”

Publicerad: 17 april 2013, 06:49

Katarina Ekspong.

Plagiaten blev hennes fall som publisher på Nerikes Allehanda. Efter den händelsen har nu Katarina Ekspong fått ett nytt jobb – som tf förlagschef på Svenska Nyhetsbrev. – Det är mänskligt att göra fel och jag vet att Katarina lärt sig mycket av det misstaget, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef på Bonnier Business Press, som äger Svenska Nyhetsbrev.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Business PressMikael NestiusKatarina Ekspong

Efter att Katarina Ekspongs plagiat av flertalet artiklar uppdagats lämnade hon sin tjänst som tidningschef för NA i september i fjol.

Nu är hon tillbaka i branschen. Katarina Ekspong blir tf förlagschef för Svenska Nyhetsbrev som nyligen köptes av Bonnier Business Press. Hon har handplockats av Mikael Nestius, affärsområdesansvarig för Bonnier Business Press Sverige. Nestius har jobbat med Katarina Ekspong tidigare när hon var redaktionschef på Stockholm City.

– Hon är en nyfiken, klok och en mycket bra chef, säger Mikael Nestius i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det sätt som Katarina skrev krönikor på i Nerikes Allehanda var naturligtvis oacceptabelt. Katarina tog konsekvenserna av sitt handlande och avslutade sin anställning. Det är mänskligt att göra fel och jag vet att Katarina lärt sig mycket av det misstaget och jag är övertygad om att hon kommer använda de erfarenheterna som en tillgång i hennes nya arbete, säger Mikael Nestius i pressmeddelandet.

Katarina Ekspong har titeln tf förlagschef från och med i dag till sista december i år.

Svenska Nyhetsbrev publicerar redaktionellt material i nyhetsbrev inom sex olika branscher; pension, försäkring, läkemedel, telekom, energi samt bank och fond. Man har också ett ben med seminarier och andra nätverksbyggande aktiviteter.

Företaget har 26 anställda och omsatte i fjol 34 miljoner kronor. Vinsten var drygt 3 miljoner kronor.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.