Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon kan bli årets ekonomijournalist

Publicerad: 4 februari 2010, 13:18

Birgitta Forsberg på Affärsvärlden, Niklas Svensson och Johan Stambro på TV4 och trion Gerhard Larsson, Håkan Matson och Jan Wäingelin på Dagens Industri. Det är årets bästa ekonomijournalister, enligt juryn för Årets Ekonomijournalist.


Birgitta Forsberg på Affärsvärlden.

Niklas Svensson (som numera jobbar på Expressen) och Johan Stambro nomineras för avslöjanden krin Vattenfall med följande motivering:
”För att de avslöjade Vattenfalls kontroversiella affärsplaner och blottlade en politisk förtroendekris med dramatiska konsekvenser både för Sveriges största statliga bolag och energipolitiken.”

Affärsvärldens Birgitta Forsberg nomineras för sina artiklar om de svenska bankernas risktagande i Östeuropa:
”För att hon med detaljrikedom och stilistisk skärpa kartlagt maktspelet och drivkrafterna bakom de svenska bankernas äventyrliga expansion i Östeuropa samt det dramatiska efterspel som var nära att orsaka en finansiell härdsmälta på den svenska kreditmarknaden”, är motiveringen.

Trion Gerhard Larsson, Håkan Matson och Jan Wäingelin har vinstchans efter Dagens Industris bevakning av Saab.
"För en kunnig och envis rapportering om Saab-affären där nyheter, analyser och reportage skapade imponerande bredd och kraft i journalistiken”, lyder motiveringen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.