Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon lämnade Kristallengalan i protest

Publicerad: 31 augusti 2015, 06:59

Linda Lindorffs program "Bonde söker fru" förlorade mot "Hela Sverige bakar" i katergorin Årets dokusåpa på Kristallengalan.

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Linda Lindorff drog från Kristallengalan, journalister misstänka för utpressningsförsök mot kung och Peter Kadhammars sågning av Paradise Hotel. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


"Bonde söker fru"-programledaren lämnnade Kristallen-galan i protest

Linda Lindorff och hennes program "Bonde söker fru" vann inte pris för Årets dokusåpa. Kristallen gick istället till "Hela Sverige bakar". Beskedet fick TV4-programledaren att lämna galan i taxi. I ett sms till Nöjesbladet skriver hon "Jag blev så oerhört besviken. Bonden förtjänade att vinna så är det bara. Jag tycker att Hela Sverige bakar och Tilde är bra, men vi har under 10 år aldrig vunnit och det finner jag orättvist och trist. Orimligt rent utav. Bonde söker fru är unikt på så många sätt och det har genom åren spridit så mycket glädje till både bönder och tittare".

Se alla vinnare här.

Journalister misstänkta för utpressningsförsök

Två franska reportrar greps i Paris i torsdags misstänkta för att ha utövat utpressning mot Marockos kung Mohammed VI. Misstankarna handlar om att journalisterna ska ha hotat att publicera komprometterande uppgifter om kungen, om han inte betalade ut tre miljoner euro till reportrarna. Det skriver Dagens Nyheter.

Kinesiska journalisten "erkänner" brott

Ekonomijournalisten Wang Xiaolu som står misstänkt för att ha orsakat börskraschen i Shanghai har "erkänt". Det rapporterar Omni. Gripandet har mött kraftig kritik av Reportrar utan gränsers generalsekreterare Christophe Deloire som i ett uttalande sagt att "Anklagelserna mot Wang är symptomatiska för den kinesiska regeringens önskan att kontrollera mediebevakningen av kursrörelser".

Peter Kadhammars rapport från Paradise Hotel: Freakshow
Aftonbladet skickade den 59-årige kolumnisten Peter Kadhammar till pressträffen inför årets Paradise Hotel. Den minst sagt förbryllade Kadhammar jämför den populära dokusåpan med svunna tiders freakshows och han känner sig smutsig när han sett programmet.
"Att ett program som "Paradise Hotel" alls är möjligt beror nog inte bara på cynismen och den stenhårda konkurrensen mellan kommersiella tv-kanaler. Det handlar också om ett samhällsklimat där så många är beredda att offra sin integritet för chansen att komma upp och bli något i ett samhälle där vägarna framåt ser stängda ut."

Efter Ashley Madison – fler datingsajter hackade

Först hackades otrohetssajten Ashley Madison. Nu kommer uppgifter, som IDG skriver om, att ytterligare 97 sajter har hackats av ryska hackare. Flera av dem uppges vara datingsajter som liknar Ashley Madison. Vid den senaste hacknignen spreds känsliga uppgifter om 30 miljoner användare, de flesta män.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.