fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon organiserar bort sig själv

Publicerad: 17 januari 2012, 16:18

Scanpix avgående vd Anna Fornek Bergström har inte klart med något nytt jobb ännu, enligt Anna Fornek Bergström.

Foto: Pressbild.

Scanpix avgående vd Anna Fornek Bergström har tillsammans med tre personer i koncernledningen tagit fram en integrationsplanen för hur TT-gruppen ska integrera Scanpix i sin verksamhet: – Jo, det stämmer väl att jag har organiserat bort mig själv. Men så blir det ibland, säger hon.

Ämnen i artikeln:

RetrieverScanpix

KB

Karl-Johan Byttner


Den nya omorganisationen innebär att Scanpix flyttar in lokalerna vid  Glashuset i Slussen i Stockholm, medan TT Spektras tv-redaktion flyttar  till Scanpix gamla lokaler.

Anna Fornek Bergström uppger att det inte finns någon schism mellan henne och TT-gruppens vd Jonas Eriksson.

Hennes beslut att lämna handlar snarare om att det inte finns någon plats för henne i den nya organisationen:
– Jag har fungerat som en självständig vd med resultatansvar. I och med  att Scanpix integreras med TT-gruppen finns det inget utrymme för mig  att fungera i en sådan roll som jag gör idag. Då känns det naturligt för  mig att lämna bolaget, säger Anna Fornek Bergström.

Hon har  tillsammans med tre personer i koncernledningen arbetat fram en plan för  hur Scanpix ska integreras med TT-gruppens övriga verksamhet.

Planen presenterades för Jonas Eriksson under december förra året:
– Det är naturligt att jag är delaktig i integrationsplanen i och med att jag känner Scanpix väl, säger Anna Fornek Bergsgtröm.

Det låter som att du har organiserat bort dig själv i och med  att du tagit fram en integrationsplan där det inte finns någon plats  för dig?
– Ja, så skulle man kunna säga, säger Anna Fornek Bergström.

Du kunde kanske ha blivit vice vd?
– Det finns inget utrymme för något sådant i den organisation som TT är idag. Det är för litet, säger Anna Fornek Bergström.

42-åriga  Anna Fornek Bergström började som trainee på DN, gick sedan över till  Scandinavia Online och började som vd på Scanpix år 2003.  Då Scanpix  gick ihop med Pressen Bild tre år senare var hon i allra högsta grad  inblandad i fusionen.

Men denna gång är alltså förutsättningarna annorlunda eftersom det snarare handlar om att integrera en verksamhet.

Hon  ställer sig ändå positiv till det arbete som TT-gruppen nu genomför och  räknar med att verksamheten får möjlighet att utvecklas på ett ännu  bättre sätt än tidigare i och med integrationen av Scanpix.

Hon känner ändå sorg över att lämna Scanpix:
– Det är ett fantastiskt bolag som jag har jobbat med i många år. Men  det är vanligt att det blir på det här viset då man blir uppköpt, säger  hon.

Hon har inte klart med vad hon ska göra framöver, men planen är att hitta något nytt vd-jobb:
– Jag är glad och stolt över det bolag som jag har lyckats skapa och jag trivs bra i vd-rollen, säger Anna Fornek Bergström.

TT-gruppen består idag av TT, Scanpix, Retriever och TT-Spektra.

Känner du någon bitterhet över att lämna Scanpix?
– Scanpix är min lilla pärla och jag verkligen gillar mina kollegor, men allting har sin tid, säger Anna Fornek Bergström.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev