Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon retar fotbollsfans världen över

Publicerad: 7 juli 2014, 11:36

Ann Coulter.

Foto: Wikipedia/Gage Skidmore.

Den amerikanska högerdebattören Ann Coulter väckte ont blod med sin anti-fotbolls-krönika. Nu går hon till ytterligare attack mot världens största sport. "Vi pratar om en sport där spelarna som förlorar gråter i bild", skriver hon.


Fotbolls-VM pågår för fullt och den amerikanska debattören blev idignerad av det stora intresserat för USA:s VM-lag, som sedan en tid tillbaka har åkt ur VM.

Hon inledde attacken i slutet på juni i en krönika i The Clarion Ledger där hon skrev: "Det växande intresset är ett tecken på nationens moraliska förfall."

Hon mötte en hel del motstånd och har nu gått till ny attack mot fotbollen.

"Fotbollsfans har försökt motbevisa att fotboll är en fjollig sport genom att bli hysteriska. Och vi pratar om en sport där spelarna som förlorar gråter i bild", skriver hon på sin hemsida.

Ann Coulter tycker också att Luis Suarez bitattack är ett ytterligare tecken på att fotboll är en sport för tjejer.

"Inte slagit. Inte tacklat. BITIT! Hur länge kommer det att dröja tills vi ser spelare som drar varandra i håret", skriver hon.

Hon menar också att det är högst förvånande hur USA kunde misslyckas med att vinna i två raka matcher, men ändå vidare i turneringen.

"Det verkar som att vi får se hur man har applicerat alla fotbollsmammors favoritprincip: alla är vinnare!", skriver hon enligt Expressen.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.