Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon ska hjälpa Facebook med fejknyheterna

Publicerad: 9 januari 2017, 11:46

Campbell Brown

Facebook har anställt CNN:s förra nyhetsankaret Campbell Brown för att skapa bättre relationer med traditionella nyhetsmedier i ljuset av höstens uppmärksammade fejknyheter på plattformen.


Social medier-jätten har redan ett dedikerat team som jobbar med det uppmärksammade problemet. Den Emmybelönade tv-journalisten Campbell Brown kommer att leda affärsområdet och rapportera till Nick Grudin som har titeln vice-president of media partnerships.

"Jag kommer att bidra mina redaktionella erfarenheter för att hjälpa nyhetsmedier och journalister att jobba närmare och mer effektivt med Facebook", skriver hon på sin Facebooksida och fortsätter

"Just nu ser vi en massiv transformation i mediebranschen både i sättet som människor konsumerar nyheter och sättet som reportrar presenterar nyheter. Facebook är en stor del av den här förändringen."

Facebook har mött stark kritik för att inte göra tillräckligt åt den desinformation som sprids på plattformen. Inte minst i samband med det amerikanska presidentvalet i höstas.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.