onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon slår tillbaka

Publicerad: 23 januari 2012, 08:47

Malin Ullgren slår tillbaka.

Foto: Resumé.

"Hans text hade skapat uppmärksamhet på samma villkor som när Anna Anka skrev en debattartikel om att det är synd om svenska män för att svenska kvinnor inte håller sig snygga." Det skriver DN Kulturs frilansjournalist Malin Ullgren som replik på Bengt Ohlssons artikel ”När ska det röda rinna av kulturens fana?”.

Ämnen i artikeln:

DN KulturÅsa LinderborgBengt OhlssonSten Nordin

KB

Karl-Johan Byttner


Hon tänkte inte ens svara först:
"Jag hade inte ens lust att  försvara mig mot Ohlssons märkliga fixering vid just mig och den krönika  jag skrev före jul (21/12 2011), i vilken jag nämnde honom med några  meningar.", skriver Malin Ullgren.

Hon tycker också att hans artikel, där han riktar skarp kritik mot kulturvänstern, resulterat i flera bra motrepliker.

Men samtidigt påpekar hon att det Bengt Ohlsson skrev varken är sant eller ens väldigt viktigt.

Hon konstaterar däremot att det var: "drag under galoscherna".

Enligt  Malin Ullgren är Bengt Ohlssons artikel en tröst för dem som har varit  den enda gråsossen eller folkpartisten i något maoistiskt dominerat  medie- eller kultursammanhang på 1970- och 1980-talen.

Hon tycker att myten om den mäktiga kulturvänstern slår in kilar mellan grupper i samhället på ett onödigt sätt.

Malin Ullgren menar människor luras att vända sin frustration mot väderkvarnar.

Hon  tycker ändå att Bengt Ohlssons artikel passar in i en, som hon  beskriver det, postpolitisk tid, men tycker ändå att han är ett offer  för det han påstår sig kritisera.

Det vill säga politik som är reducerad till "pose och identitet."

Malin Ullgren hävdar också att Bengt Ohlsson endast är intresserad av hur det känns inuti honom själv och där känns det "surt".

Hon  poängterar att hon som frilansande DN-journalist endast har viss makt,  en mycket begränsad sådan, men att Bengt Ohlsson är medveten om detta  och just därför skjuter han in sig så hårt på just henne.

Hon  förnekar visserligen inte att det finns människor med stor makt som har  hjärtat till vänster, men menar samtidigt att hon inte riktigt kan se  var denna dominans märks.

Hon anser även att bland kulturcheferna  för storstädernas dagstidningar är det en enda, i form av Åsa  Linderborg, som är känd för att ha tydliga vänstersympatier.

Hon  avslutar med att säga att Bengt Ohlsson önskar att vi alla kunde gilla  läget och inte vara så tjatigt maktkritiska och att hon därför förstår  att: "Stockholms finansborgarråd Sten Nordin tipsar om Ohlssons artikel  på sin hemsida."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev