Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon startar upp Metro i Puerto Rico

Publicerad: 1 oktober 2012, 15:17

Johanna Öberg.

Foto: Metro.

Resumé kan avslöja att Johanna Öberg lämnar toppjobbet på Metro International för att starta och vara vd för Metro i Puerto Rico. – Jag kunde inte motstå den utmaningen, säger hon.

Ämnen i artikeln:

MetroMetro International

LF

Linus Fremin


Anledningen till att Metro lanserar just i Puerto Rico är flera, enligt  Johanna Öberg. Printmarknaden i Puerto Rico är i storleksordningen  den fjärde största i Latinamerika, BNP per capita är den högsta i  regionen och dessutom finns, tack vare Puerto Ricos status som ett  amerikanskt territorium, alla globala varumärken representerade på  marknaden.

– Produktutvecklingen på tidningsmarknaden har varit begränsad då  marknaden domineras av en stor spelare. Vi bedömer att det finns utrymme  för konkurrens och tycker att den puertoricanska läsaren förtjänar en  breddning av sitt nyhetsutbud, säger Johanna Öberg som redan är på plats  i Puerto Rico.

Hon lämnar nu jobbet som executive vice president global commercial  director på Metro International för att flytta med hela familjen till  Puerto Rico för att starta upp och vara vd för Metro där.

– Jag kunde inte motstå den utmaningen. Att vara med och starta Metro på  en ny marknad och se till att nå kommersiell framgång är en unik chans  som det bara inte går att missa.

Hon har tidigare erfarenhet från Latinamerika som ”utbytesstudent för 20  år sedan”, men har under de senaste tre åren på Metro  International även jobbat nära de sju marknader som Metro redan finns på  i regionen.

Hur länge har du tänkt stanna i Puerto Rico?
– Just nu är jag extremt fokuserad på lanseringen. Det är den enda  tidsplanen jag har just nu. Allt beror på hur fort vi lyckas med att  etablera oss. När det är dags vill jag vill lämna över ett bolag i  mycket god kondition till en lokal vd.

Johanna Öberg har jobbat tre år inom Metro-koncernen. Innan dess var hon bland annat fem år på MTG.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev