Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon startar utmanare till Mattsson & Helin

Publicerad: 16 januari 2015, 14:07

Margret Atladottir, redaktör på Politism, startar mediepodd.

Podden Mattsson & Helin får sig en utmanare. Politisms redaktör Margret Atladottir ska lansera en podcast där kvinnor diskuterar journalistik och utgivarskap. – Jag upplever att det fortfarande finns en grabbig stämning kring publicistiskt svåra frågor, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Margret AtladottirMattsson Helin podcast

Det var i går kväll som Margret Atladottir twittrade om sina planer på att starta en "Mattsson&Helin" där kvinnor diskuterar utgivarfrågor och aktuella spaningar från branschen. Gensvaret blev stort. Nu har hon bestämt sig för att göra verklighet att planerna.
– Det är inte mer komplicerat än att jag så gärna vill lyssna på kvinnor som diskuterar utgivarfrågor och journalistik i Sverige. Det slog mig att den typen av podd borde finnas. Det var så himla många som svarade och gärna ville höra det. Jag har den kunskapen och kompetensen, och har en sajt som vill vara mediekritisk, säger hon till Resumé.

Upplägget är att innehållet ska koncentreras till Sverige och att podden ska komma ut en gång i veckan. Avsnitten ska vara max 30 minuter långa, till skillnad mot Mattsson & Helin som gärna breder ut sig över mer än en timme.  
– Jag vill hitta en partner. Vi ska gärna vara en duo och tanken är att bjuda in olika typer av gäster som jobbar med olika typer av produkter. Det får inte bli samma gamla tjöt.

Nu är Margret Atladottir på jakt efter sin parhäst.  
– Jag har jättemånga branschkollegor som jag ska trakassera och försöka övertala. Får se hur det går.  

Själv är hon ingen frekvent lyssnare av chefredaktörernas podd, men tycker att den har varit bra de gånger hon lyssnat. Hennes utmanare ska betraktas som ett komplement och inte en konkurrent.
– Det finns så jävla mycket kvinnor som vill tycka till, och jag upplever att det fortfarande finns en grabbig stämning kring publicistiskt svåra frågor Vi får skapa ett eget rum för det.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.