fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon tar över Gefle Dagblad

Publicerad: 16 september 2014, 07:41

Anna Gullberg.

Foto: Ulf Palm.

Anna Gullberg blir ny chefredaktör för Gefle Dagblad – hon kommer närmast från en tjänst som kanalchef på SR Dalarna.

Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladAnnaKarin LithMittmediaAnna Gullberg

KB

Karl-Johan Byttner


SR Dalarna är inte bara P4:s mest framgångsrika kanal i sociala medier, utan har också nominerats till Årets Lokalradio när Stora Radiopriset delas ut under Radiogalan på torsdag.

- Hon arbetar med stor fingertoppskänsla nära sin publik och hon är en modig publicist som verkligen brinner för den lokala journalistiken, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef på MittMedia i en kommentar.

Anna Gullberg är 43 år och var utvecklingschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Dalarnas tidningar och dt.se innan chefsjobbet på SR Dalarna.

Nu återvänder hon till Mittmedia i och med chefredaktörsjobbet.
- Jag gillar framåtandan och energin som Mittmedia signalerar. Insikten att förändring är nödvändig, till och med smärtsam sådan, gör att det finns hopp bortom printintäkterna, säger Anna Gullberg i en kommentar.

Hon menar att distributionskanalar kommer och går medan människans behov av nyheter och att sätta in saker i sitt sammanhang består.

- Ekonomiskt råder en så kallad tidningskris, men intresset för den goda texten eller den vassa nyheten är minst lika stor som tidigare, det visar den digitala utvecklingen, säger Anna Gullberg i en kommentar.

Gefle Dagblad har nära 40 redaktionella medarbetare och i den gemensamma redaktionen med Arbetarbladet 7 medarbetare.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev