Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon tar över på Swedbank efter Borsos

Publicerad: 13 december 2013, 07:43

Cecilia Hernqvist blir ny kommunikationschef på Swedbank och ersätter Peter Borsos som går in i en motsvarande roll på TeliaSonera. Cecilia Hernqvist har tidigare varit koncernchefsjurist på banken.


Ämnen i artikeln:

Cecilia EdströmSwedbankTeliaSonera

Cecilia Hernqvist har arbetat på Swedbank sedan 1990. Hon är medlem i koncernledningen och sekreterare i styrelsen.

Hon går nu in i en ny roll och blir kommunikationschef för banken.

Cecilia Hernqvist  ska rapportera direkt till finanschefen Göran Bronner.

–  Jag som arbetat nära henne i koncernledningen vet vilket brett kunnande  hon har. Med stor kännedom om bankens alla verksamheter och sin  kommunikativa förmåga kommer hon snabbt att komma in i sin nya roll,  säger han i en kommentar.

Swedbank har också inlett en intern rekryteringsprocess för att hitta en ny koncernjurist.

–  Jag har arbetat med juridik i olika former under många år i banken och i  många frågor har kommunikationsaspekterna varit centrala. Jag behövde  inte fundera länge när den här chansen gavs. Nu ser jag fram emot att  fortsätta min resa i banken, säger Cecilia Hernqvist i en kommentar.

Hon tillträder vid årsskiftet och ersätter Peter Borsos, som lämnar banken

Han  tar över som kommunikationsdirektör på TeliaSonera efter Kjell  Lindström, som har haft en tillförordnad roll sedan augusti efter att  Cecilia Edström lämnat bolaget i samband med affärerna i Uzbekistan.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.