Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon tar över Rubrik

Publicerad: 13 januari 2010, 10:06

Kundtidningsförlaget Rubrik byter vd. Ingrid Hellgren Sjöberg efterträder Jan-Olof Ekelund, som i stället ska utveckla dotterbolaget Rubrik PR.


Jan-Olof Ekelund och Ingrid Hellgren Sjöberg.

Ingrid Hellgren Sjöberg, som är delägare, har varit projektledare och kundsansansvarig på Rubrik sedan 1997.

Jan-Olof Ekelund, som varit vd i drygt 20 år, ska i stället ta hand om dotterbolaget Rubrik PR, ett vilande bolag som nu dammas av.

Jan-Olof Ekelund säger till Resume.se att han gläds över att en kvinna tar över vd-posten och att han märkt tendensen att allt fler kvinnor tar plats på höga befattningar i branschen.

Rubrik har tagit medalj i Resumés tävling Sveriges Bästa Byrå tre år i följd.

– Efter våra utmärkelser har vi målmedvetet fortsatt att arbeta med att utveckla vårt erbjudande. Nu ser vi att det börjar ge resultat. Det känns väldigt bra att ta över när vi är inne i en positiv utvecklingsfas, säger Ingrid Hellgren Sjöberg.

Rubrik har fått kämpa hårt i lågkonjunkturen, men nya viktiga kunder har kommit in – Både Göteborgs Spårvägar och Business Region Göteborg – och stämningen är positiv.

Rubrik har gjort pr-insatser tidigare, men nu ska den verksamheten renodlas i Rubrik PR.

– Jag är övertygad om att pr kommer fortsätta att ta andelar av den totala  marknadsföringsmixen. Fördelen med ett dotterbolag är att vi framöver även kan erbjuda erfarna pr-konsulter ett delägarskap, säger Jan-Olof Ekelund.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.