Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon tar över Ystads Allehanda

Publicerad: 28 september 2009, 11:41

Pia Röding utpekas som den hetaste kandidaten till jobbet som chefredaktör på Ystads Allehanda. Hon har varit nattchef på tidningen och ledde nyligen omgörningen av Sydsvenskan.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanYstads Allehanda

Pia Röding. Foto: Ola Nilsson/Sydsvenskan/IBL.

Förra veckan meddelade Ystad Allehandas chefredaktör Margaretha Engström att hon vill gå i pension vid årsskiftet. Som tänkbar efterträdare utpekas nu Sydsvenskans Pia Röding. Ett beslut väntas inom några dagar.

– Det där får du prata med Johan Ståhl om, säger Pia Röding på frågan om hon erbjudits jobbet.

– Just nu är jag tjänstledig för att skriva en bok om ledarskap. Innan dess var jag projektledare för omgörningen av Sydsvenskan. Ja, jag är snart spelbar.

Pia Röding bor i Ystad och kan området väl sedan sin tid som nattchef på Ystads Allehanda. Hon var därefter chef för Sydsvenskan Malmöredaktion och en tid chef för Lundaredaktionen.

Som projektledare för Sydsvenskans omgörning är hon väl förtrogen med de planerna för Skånemedia och vilka ytterligare möjligheter som finns till integration mellan Bonniers morgontidningar i Skåne.

De senaste siffrorna för koncernen Skånemedia visar på en ackumulerad förlust för 2009 på drygt 85 miljoner kronor till och augusti. Det är 34 miljoner sämre än ledningen prognosticerat och har utlöst rykten om ytterligare nedskärningar. Ett led i besparingarna kan bli ytterligare integration mellan tidningarna. Trelleborgs Allehanda är i dag en edition av Sydsvenskan, medan Ystads Allehanda har en mer fristående ställning.

– Jag har inge kommentarer till jobbet på Ystads Allehanda, säger koncernchefen Johans Ståhl. Det blir klart inom kort.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanYstads Allehanda

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.