Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hon trodde inte på Fotografiska”

Publicerad: 30 mars 2012, 13:09

Lena Adelsohn Liljeroth sågas av bröderna Broman.

Foto: Stefan Borgius.

Jan och Per Broman drog igång Fotografiska som blivit en storsuccé. Men enligt bröderna trodde aldrig medie- och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth på satsningen. – Enligt ganska säkra källor var hon en av dem som på vår invigningsfest stod och sade att det här inte skulle gå vägen, säger Per Broman till Veckans Affärer.


Ämnen i artikeln:

Lena Adelsohn LiljerothPer BromanFotografiska

Fotografiska öppnade portarna i maj 2010 och museet har blivit en magnet för bild- och kulturintresserade.

För Veckans Affärer berättar bröderna Broman att varken kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt eller kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth visade något större intresse för satsningen på för-hand.

Veckans Affärer: Nu är kulturministern väldigt positiv till er.
–       Jo. Men enligt ganska säkra källor var hon en av dem som på vår invigningsfest stod och sade att det här inte skulle gå vägen. Det blir väldigt märkligt om hon, som är ytterst ansvarig för kulturentreprenörskap och sponsring, är negativ till en stor satsning som bygger just på det. Det skapar en trovärdighetskris för hennes politik, säger Jan Broman till Veckans Affärer.

Uppgifterna dementeras av Lena Adelsohn-Liljeroth.

– Jag har aldrig sagt att jag inte tror på Fotografiska. Däremot har jag fångat upp att det funnits en viss missunnsamhet, att det ett tag fanns människor som verkade vilja att Fotografiska inte skulle klara sig. Jag är mycket positiv till nya stora kultursatsningar som har den här typen av finansiering. Jag tillhör entusiasterna som hejar på! säger hon till Veckans Affärer.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.