Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon var aldrig vice vd på pr-byrån

Publicerad: 5 oktober 2011, 13:25

It-minister Anna Karin Hatt (C) uppger i sitt cv att hon var vice vd på pr-byrån Kind & Partners. Nyligen valdes hon till vice ordförande i Centerpartiet efter en tuff ledarstrid med Annie Lööf. Däremot minns ingen av hennes tidigare arbetskamrater att hon någonsin var vice vd på byrån. Jo, en – chefen för Centerpartiets samordningskansli i statsrådsberedningen.


Ämnen i artikeln:

Anna-Karin HattCenterpartiet

Anna-Karin Hatt Foto: Foto: Johan Ödmann

”2001-2002, vice VD, PR-byrån Kind & Partners AB. ”
Så står att läsa på Anna-Karin Hatts cv.
Men enligt ett flertalet källor och tre tidigare arbetskamrater från tiden på Kind & Partners stämmer inte uppgifterna. Hon hade aldrig den befattningen på byrån.

På 2000-talet köptes Kind & Partners upp av Sund kommunikation och idag heter byrån Grayling. Dåvarande styrelseledamoten minns inte att Anna-Karin Hatt ska ha varit vice vd och när denne själv undersöker saken med en tidigare anställd blir svaret att Hatt ej ska ha varit vice vd.

En tidigare arbetskamrat som vill vara anonym:

”Det var aldrig uttalat att hon var vice VD”, säger en källa till Resumé och menar att hon inte anställdes till byrån i den rollen.

”Jag har inget minne av att hon var vice vd”, säger en annan källa.

Den enda som har ett minne huruvida hon var vice vd eller inte som Resumé pratar med är statssekreterare och centerpartisten Magnus Wallerå.
– Vad jag minns var hon vice vd, säger han till Resumé.

Resumé har utan framgång sökt Anna-Karin Hatt för en kommentar. Hennes pressekreterare uppger att hon är på konselj på slottet men har bett att få återkomma.

Tero Marjamäki

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.