Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon vill viga par i direktsändning

Publicerad: 23 januari 2008, 12:36

Idag lämnar programledaren Martina Thun på Morgonpasset i P3 in en ansökan till Länsstyrelsen om att få bli vigselförrättare. – Jag har mycket svårt att se att de skulle kunna få det, säger Elisabeth Gumesson, handläggare på Länsstyrelsen i Stockholm.


Martina Thun

Målet med ansökan är enligt Martina Thun att få viga ett par i direktsänd radio.
– Jag har alltid lockats av förmånen att få vara med när folk gifter sig. Men det handlar inte om någon programserie utan vi talar om ett par. Det här är en kul grej. Men först får vi se vad Länsstyrelsen säger, säger Martina Thun.

På Länsstyrelsen är man dock tveksam.
– Det finns idag ingen lagstiftning som tillåter vem som helst att bli vigselförrättare och vi är väldigt restriktiva med att bevilja tillstånd. Vad jag vet finns det idag ingen privatperson som är vigselförrättare som inte är minister, jurist på en viss höjd eller har uppbackning av kommunen, säger Elisabeth Gumesson.

Gumesson tillägger dock att Länsstyrelsen uppmanar alla som får avslag att överklaga till justitiedepartementet.
– Vad jag kan se så finns det inget som gör att hon skulle få det av oss. Men om de överklagar så blir det Regeringens beslut.

– Jag är medveten om att det kommer bli svårt men har man en idé måste man försöka. Om vi får igenom tillståndet hoppas vi att det kan bli ett vårbröllop, säger Martina Thun.

Du tycker inte att bröllop i direktsändning är för kommersiellt för Sveriges Radio?
– Nej, det blir en häftig upplevelse att bjuda lyssnarna på. jag tycker bara det känns nytt och spännande.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.