måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon vinner årets sociala medier-pris

Publicerad: 19 maj 2015, 07:35

Brit Stakson

Foto: Pressbild

Årets vinnare av Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-priset är den digitala experten Brit Stakston.

Ämnen i artikeln:

Martin SchibbyeBrit Stakston

LK

Linnéa Kihlström


I motiveringen står att Brit Stakston "på ett engagerat sätt visar och folkbildar kring hur sociala medier kan användas i aktuella och angelägna samhällsfrågor".

– Otroligt hedrande! Förhoppningsvis har mitt arbete lett till att både människor, företag och organisationer har fått verktyg att hantera sin samtid, säger hon till SVT.

Förutom att hon är digital expert så är Brit Stakston författare till flera böcker med fokus på demokratifrågor och digitaliseringens roll i samhällsutvecklingen. Hon satt tidigare med i regeringens digitaliseringsråd och är en flitig twittrare. Tidigare i år grundade hon Blanc Spot Project tillsammans med frilansjournalisten Martin Schibbye – en medborgarfinansierad reportagesajt med fördjupande utrikesjournalistik.

Priset delas ut av Borås stad och Högskolan i Borås. Prissumman ligger på 100 000 kronor. Priset ska gå till "en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta".

På twitter kommenterar Brit Stakston priset: "Det här kära följare är så galet fint att få och till de som nominerat mig ett extra stort tack".

2014 års vinnare var Lina Thomsgård.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev