Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hon vinner Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2012

Publicerad: 22 november 2012, 19:07

Inger Atterstam tar emot Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2012

Hon vågade ta tag i aidsfrågan innan någon annan i svensk press skrev om den. SvD:s Inger Atterstam har även rapporterat från krig och katastrofer världen över. Nu vinner hon Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2012.


Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetSvD

Inger Atterstam har en lång journalistisk karriär bakom sig. På Svenska Dagbladet har hon varit medicinreporter i över 30 år. Bland annat var hon den första i svensk press som rapporterade om aidsepidemin.

Nu vinner hon Lukas Bonniers Stora Journalistpris 2012, med motiveringen: ”För att hon aldrig sockrar medicinen.”

– Det är klart att jag blir jätteglad, jag hade inte trott att jag skulle få det här. Det är otroligt hedrande, både för mig och för tidningen. Det känns som ett pris till oss bägge för tidningens chefer har stöttat mig i alla år, säger Inger Atterstam till Svenska Dagbladet.

Lukas Bonniers Stora Journalistpris är en hedersutmärkelse som instiftades 1992 för att främja omfattande och pågående journalistisk yrkesprestation.

– Det är ett mycket välförtjänt pris. Inger Atterstam har gjort ett tungt avtryck i svensk journalistik genom sitt mod, sitt kunnande, sitt engagemang och sin skarpa blick. Hennes långa bevakning av medicin- och hälso­frågor är enastående. Hon har gjort ett svårt ämne begripligt och med sin kunskap utmanat både gängse uppfattningar och bransch, säger Lena K Samuelsson, Svenska Dagbladets chefredaktör till SvD.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stora JournalistprisetSvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.