Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Honkamaa lämnar Google för Bonnier

Publicerad: 23 april 2013, 19:14

Stina Honkamaa.

Stina Honkamaa slutar som vd för svenska Google efter fem år. Hon ska starta ett nytt bolag inom Bonnier Growth Media.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Growth MediaGoogleStina Honkamaa

Stina Honkamaa har varit en vd med låg profil, men stor makt i ett litet land i Googles stora värld. Hon har drivit fram Sverige som en föregångsmarknad och bidragit till företagets innovationer, till exempel videochatten Hangouts.

Men hon har samtidigt haft en nära relation med Bonnier sedan hon 2010 tog plats i TV4:s styrelse. Nu tar hon steget fullt ut och hoppar av Google för att utveckla digitala tjänster i ett nystartat bolag inom Bonnier Growth Media.

Stina Honkamaa är snart 41 och i grunden civilekonom. Karriären inleddes som säljare på TV3, varifrån hon värvades till mediebyrån OMD. Därefter gick hon till konkurrenten Carat och 2008 blev hon vd för Google Sverige.

Värvningen är en framgång för Bonnier AB, som haft svårt att etablera nya lönsamma digitala tjänster och behöver Stina Honkamaas nätverk och erfarenheter från ett spetsföretag som Google. Nyheten väntas presenteras under morgondagen. Resumé har utan framgång sökt Stina Honkamaa.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.