Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hoppar av Elit-listan

Publicerad: 5 maj 2011, 09:54

Nyheter24 publicerade utdrag ur konversationer på Elit-listan. Nu har nyhetssajtens nöjesredaktör Quetzala Blanco lämnat listan. – Det blev lite problematiskt, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Quetzala Blanco, nöjesredaktör på Nyheter24

Nyheter24 har de senaste dagarna gått hårt åt Elitlistan. Först anklagade nyhetssajten Alexander Bard för att försvara barnporr baserat på utdrag ur mejlkonversationer från Elit-listan. I dag skriver man om hur densamme ska ha uppmannat medlemmar på listan att dela med sig av skvaller om Jenny Östergren. Detta på grund av en drogkritisk krönika TV4-profilen skrivit.

Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco var tidigare med i Elit-listan men har nu valt att hoppa av.
– Jag hoppade av ganska nyligen, säger hon till Resume.se.

Hur nyligen?
– Det var för bara några dagar sedan.

Varför hoppade du av?
– Det blev lite problematiskt. Det är ungefär samma sak som när jag jobbade på Expressen. Det var i samband med den här ”Elitlistan-affären” med Mustafa Can. Då jobbade jag med Melodifestivalen, som Alexander Bard var delaktig i, åt Expressen. Då valde jag också att lämna Elitlistan.

Hur ser du på att Nyheter24 publicerat utdrag ur privata konversationer på Elit-listan?
– Jag har skrivit på olika mejlinglistor genom åren och jag har väl alltid undvikit att skriva sådant som jag inte kan stå för. Jag har alltid räknat med att det kommer att läcka ut.

Hon fortsätter:
– När det gäller själva publiceringen är jag delad. Jag kan förstå varför man väljer att publicera det och att det är intressant. Däremot kan jag väl kanske inte riktigt hålla med i sak. I fallet med mangaporr kan jag personligen tycka att Nyheter24 borde ifrågasätta dumma lagar istället för att fungera som lagens väktare.  Vi har väldigt högt i tak i på Nyheter24 och det finns plats för alla möjliga åsikter. Det är underbart

Quetzala Blanco understryker att hon inte har någonting att göra med någon av artiklarna som bygger på utdrag från mejl i Elit-listan.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.