Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Horkarlsmynt gick för drygt 80 000

Publicerad: 17 december 2012, 08:30

RBK:s copywriter Karl Fredrik Mattsson har auktionerat ut ett av åtta horkarlsmynt via Tradera. Auktionen tog slut 23:59 på söndag. Myntet gick för 80 200 kronor efter att en person har höjt budet med nära 15 000 kronor under sista minuten.


Ämnen i artikeln:

Karl Fredrik MattssonRBK

– Det känns otroligt och nästintill overkligt att en enda krona är värd hela 80 200 kronor, säger Karl Fredrik  Mattsson, som låter alla pengarna gå till Musikhjälpen.

Han berättar också att slutbudet stod på 65 300 kronor fram till dess att en minut återstod.

Då plötsligt, i sista sekunderna, höjdes budet med 14 900 kronor:
–  Det sade bara poff och han hade alias Coolish. Så namnet stämde väl in –  han var cool och måste ha gjort det många gånger förr, säger Karl  Fredrik Mattsson.

I SVD:s artikel - Majoritet öppnar för  mer insyn i apanaget - från oktober förra året framgick bland  annat att hälften av det totala apanaget på 123 miljoner kronor inte redovisas.
– Jag  hade ett eget mål på 62 300 kronor. Nu blev det mer och ändå är det bara drygt en promille av hur  mycket pengar av apanaget som inte ens redovisas, säger Karl Fredrik  Mattsson.

Han kan inte låta bli att sticka under stol med att han nu vill gå vidare med projektet och göra en dokumentärfilm.
– Jag har en dröm.

Du låter som Martin Luther King?
– Haha, säger Karl Fredrik Mattsson.

Apropå din dröm om en dokumentärfilm. Får vi träffa myntpräglaren i den i så fall?
– Haha, ja han finns ju med i trailern som har visats tidigare, men vi lär nog inte fronta med vem hen är, säger Karl Fredrik Mattsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Karl Fredrik MattssonRBK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.