Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hos Kronofogden igen

Publicerad: 6 november 2012, 13:03

Moderna Tidskrifters grundare Daniel Andersson Alm som avgick som vd i höstas och Johan Möller idag vice vd på Egoboost Magazine

Foto: Reklamkampanj från 2011

Moderna Tidskrifter fortsätter att kämpa med sitt skuldberg. Den 4 november inkom en ny skatteskuld på 884 000 kronor till Kronofogden för Moderna Tidskrifter AB. – Läget är fortsatt helt under kontroll och planerat från vår sida, skriver Johan Möller i ett mail till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Johan MöllerModerna Tidskrifter

Resumé har tidigare i höst rapporterat om turbulensen på Moderna Tidskrifter. Bolaget har ett underskott kring tre miljoner kronor. I höstas blev man av med F-skattsedeln efter att ekonomiavdelningen missat att lämna in inkomstdeklarationen.

– Allt går enligt plan. Vår nye vd Johan Ström tillträder i nästa vecka. Vi har en del skulder att betala av, men försäljningen har gått framåt i augusti och september, sade Egoboost Magazines vice vd Johan Möller till Resumé i september.

Moderna Tidskrifter är numera ett produktionsbolag med vilande verksamhet. Förlagets titlar Pappa Magazine, Egoboost Magazine, Moderna Resor och Husdrömmar ges sedan en tid ut av bolaget Egoboost Magazine AB, ett bolag som saknar skulder till skillnad från Moderna Tidskrifter.

Den 4 november registrerades en skatteskuld på 884 458 kronor hos Kronofogden som Moderna Tidskrifter inte har betalat.

Resumé skickar över ett antal frågor kring situationen på Moderna Tidskrifter och Egoboost Magazine i ett mail till Johan Möller. Han ger följande svar:

"Läget är fortsatt helt under kontroll och planerat från vår sida. I övrigt kommenterar vi i dagsläget inte mer till media."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.