Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Hotar lämna Bingolotto

Publicerad: 20 februari 2008, 14:47

Bingolotto tappar tittare i rasande fart. Programledaren Rickard Olsson beskriver läget som kritiskt och funderar på att hoppa av. – Om tittarsiffrorna fortsätter att falla så vet jag inte varför jag ska stanna kvar, säger han till Expressen.


Rickard Olsson. Foto: TV4.

Det fanns en tid då Bingolotto var en publikmagnet och lockade upp emot tre miljoner tittare.

Men det var längesedan, under "Lokets" tid. Tittartappet har pågått i många år och sedan TV4 flyttade programmet till TV4 Plus från och med årsskiftet har den negativa utvecklingen tilltagit.

I lördags hade programmet bara 200 000 tittare och programledaren Rickard Olsson skräder inte orden.

– Det är katastrof just nu faktiskt. Det känns som att vi håller på att kvävas och det är väldigt tragiskt. Det förtar all lust när det är så här, säger Rickard Olsson till Expressen, som uppger att han överväger att lämna programmet om inget händer:

– Det är väldigt många som säger att jag borde göra nåt annat program i stället, och det skulle ju jag vilja också. Men samtidigt så bryr jag mig så mycket om ”Bingolotto”. Anledningen till att jag gör det är att jag tycker att det är väldigt viktigt, inte minst för föreningslivet. Det finns fortfarande potential i programmet men den potentialen försvinner med varje program nu. Jag vill uppmana Sveriges föreningsliv att tänka på att ”Bingolotto” fortfarande finns. Det vet man inte hur länge det gör.

Rickard Olsson tror att det finns en risk att Bingolotto kommer att läggas ner. Han tänker dock fullfölja sitt kontrakt som sträcker sig våren ut.

Linda Grahn, programchef på TV4 Plus:

– Det Rickard säger får stå för honom. Men det är tråkigt att han uttalar sig så - man måste vara ett team när det blåser.

Hur ser ni på Bingolotto?
– Bingolotto är ett otroligt betydelsefullt program för TV4 Plus på den här "sloten" klockan 18-20. Nu var det en liten nedgång senast, men programmet innan hade vi 270 000 tittare. Snittet ligger på 254 000, vilket ger en andel på 9 procent. Andelsmässigt är det större än TV3 och Kanal 5.

– Från att ha legat i Sveriges största kanal konkurrerar nu programmet med Sverige största kanal, det måste man komma ihåg. Men responsen på programmet är bra. Det är många som tittar och gillar programmet.

Den 5 april kommer programmet att få ny starttid, 20.00 istället för 18.00. Enligt Linda Grahn flytten av sändningstid på att det då är ljusare ute.

Linda Grahn säger att TV4 Plus ser samarbetet med Folkspel som långsiktigt och att ambitionen är att fortsätta sända Bingolotto.

– Det är ett av våra största program ochvi vill fortsätta med det så länge tittarna vill ha det, säger hon.

Hur blir det med Rickard Olsson?
– Han är superduktig och omtyckt av tittarna och vi vill behålla honom.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.