Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hotellet: Ledsna om vi förknippas med sexköp

Publicerad: 1 mars 2013, 10:24

Metros förstasida i onsdags.

Den nordiska hotellkegjan Omena Hotels är ledsna över Metros bildval till rubriken "Här köpte åklagaren sex" i onsdags. Det var Omena själva som polisanmälde händelsen.


Ämnen i artikeln:

Metro

På onsdagens förstasida hade Metro rubriken "Här köpte åklagaren sex", kopplad till en bild på en av hotellkedjan Omenas entréer. En kombination som lätt kan misstolkas, enligt Janne Wartiovaara, pressansvarig på den nordiska hotellkedjan Omena Hotels.

– Vi är en hotellkedja 14 hotell som funnits i 10 år. Hotellet i fråga har 152 kameror som hela tiden är aktiva, en bevakning som sker med hjälp av Securitas. Inget går förbi oss. Vi har ett aktivt samarbete med polisen, som vi kontaktade i det här fallet, när vi fattat misstanke om brott. Vi är ledsna över eventuell förknippning med kriminalietet, i och med Metros rubrik -och bildval.

– Det är ju precis tvärt om, och polisen är imponerade över vårt preventiva arbete. Det här är något som cirkulerat även i finsk press. Prostitution är inget som folk kan komma undan med på våra hotell.

Enligt Ola Sigvardsson, Pressombudsman, kan regelverket ge företag som känner sig förtalade möjlighet till rättvisa. Ett företag som känner sig felbehandlade i media kan ha rätt till genmäle. Om tidningen i fråga vägrar att ge dem de utrymmet, finns möjlighet att anmäla detta till Pressombudsmannen, som även kan ta ärendet vidare till Pressens Opinionsnämnd.
– Den här typen av fall är inte särskilt vanliga. Det finns ingen statistik, men det händer att de förekommer, förklarar Pressombudsman Ola Sigvardsson.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.