Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hovet: Grova faktafel

Publicerad: 21 augusti 2012, 08:22

Hovets infochef Bertil Ternert och Expressens hovreporter Johan T Lindwall.

Foto: Hovet och Suvad Mrkonjic/Expressen.C

Hovets informationschef Bertil Ternert menar att Expressen-reportern Johan T Lindwalls böcker om kungahuset bör ses som fiktion. Nu går också Hovet ut på sin hemsida med den dementi där man tillbakavisar uppgifterna om att kungen berordrat Säpo att kolla upp Madeleines pojkvän Chris. – Vi måste bemöta så pass grova faktafel. I övrigt kommenterar vi inte boken, säger Bertil Ternert.


Ämnen i artikeln:

Johan T LindwallBertil Ternert

Bertil Ternert har tidigare sagt till Resumé att många uppgifter i Johan T Lindwalls böcker om kungafamiljen är tagna ur luften och bör ses som fiktion, skönlitteratur.

Nu har Hovet gått ut på hemsidan och tillbakavisat uppgifter ur Johan T Lindwalls nysläppta bok "Madeleine Prinsessan privat". I boken påstår Johan T Lindwall att kungen vid två tillfällen har gett "hovstaben" i uppdrag att låta Säkerhetspolisen genomföra kontroller av personer i Prinsessan Madeleines närhet. Detta gjorde Expressen nyligen löpsedel på.

– De påstådda uppgifterna att detta skulle ha beordrats av Hans Majestät Konungen tillbakavisas bestämt, meddelar hovet i dementin.

Johan T Lindwall är hundra procent säker på att allt stämmer.

– Jag vidhåller mina uppgifter i boken. Varför hovet gör så här vet jag inte. Under de senaste åren har vi varit helt nyhetsledande på kungahuset.

Är du rädd för att det här ska skada din relation till hovet?
– Nej, jag är så pass trygg i mig själv med mina uppgifter.

Boken om Madeleine släpptes för några dagar sedan. Johan T Lindwalls första bok av två om Victoria har sålt 55 000 exemplar. Det är Forum som ger ut hans böcker.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.