Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Hovet överväger polisanmälan

Publicerad: 6 april 2011, 11:27

Aftonbladets chefredaktör och informationschef satt i morse i ett internt krismöte gällande Drottning Silvia och händelserna i New York. Nu tittar Hovet på möjligheterna att anmäla fotografen, man betecknar det som ofredande. – Jag kommer att prata med vår jurist, säger Bertil Ternert, Hovets informationschef till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Drottning SilviaAftonbladetHovetBertil Ternert

Drottning Silvia (med krycka efter fallet tidigare på dagen) tog på onsdagskvällen emot 2011-års Health and Human Rights Award på Mandarin hotell i New York. Foto: Linus Sundahl-Djerf / SCANPIX /

Resume.se har tidigare rapporterat om hur Drottning Silvia skadade foten i ett försök att undkomma Aftonbladets fotograf på plats New York. .

På Hovets hemsida skriver man:

”Fotografen tog inte hänsyn till deras vädjan om att inte bli fotograferade utan stod kvar i entrédörren till butiken. Drottningen upplevde fotografen som påstridig och valde då att gå ut genom en sidodörr till affären. Drottningen gick hastigt mot en parkerad bil för att undvika fotografen som sprang efter. Drottningen föll då olyckligt och skadade både sin fot och handled.”

Bertil Ternert är Hovets informationschef. Han betecknar händelsen som ofredande.
– Jag uppfattar det som att frilansfotografen uppträtt på ett sådant sätt att sällskapet uppfattat det som att han tvingade sig på dem. De kände sig jagade kan man säga. Han gick över en gräns, säger Bertil Ternert till Resume.se

Han fortsätter:
– Jag har varit med i många år och det här är ett speciellt fall, något utöver det vanliga. Vanligtvis när kungafmiljen rör sig här i Sverige så är det aldrig några problem. Jag hoppas verkligen att det inte händer igen.

Hur kommer ni att gå vidare med det här?
– Jag kommer att prata med vår jurist och se hur han ser på saken. Se om det finns något på den juridiska sidan och hur förutsättningarna ser ut i USA. Men just nu finns inget konkret om att driva det vidare, säger Bertil Ternert.

Aftonbladets chefredaktör och informationschef satt i morse i ett internt krismöte när Resume.se sökte dem för kommentarer om en eventuell polisanmälan.

Läs hela pressmeddelandet från Hovet här.

Läs Viggo Cavlings blogginlägg om händelsen här.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.