Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hovet: Svårt att ge intervju när man inte fått förfrågan

Publicerad: 5 februari 2015, 09:51

Margareta Thorgren och Leif Eriksson.

Foto: Pressbild/hovet och pressbild/SR

Kanalchefen Leif Eriksson surnade till över att han inte fick en intervju med prinsessan Madeleine vid hennes besök i Hälsingland och Gästrikland. Men enligt Hovets informationschef Margareta Thorgren har de inte ens fått en förfrågan.


Ämnen i artikeln:

Margareta ThorgrenPrinsessan Madeleine

Det under måndagen som prinsessan Madeleine, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, var på besök i länet. Besöket ordnades av Länsstyrelsen. Sveriges Radio Gävleborgs kanalchef Leif Eriksson publicerade i går ett öppet brev där han kallade prinsessans beteende under besöket amatörmässigt. Anledningen till det är att kanalen under flera år försökt få till en intervju med prinsessan när hon varit på besök i området – något de aldrig fått.

När Resumé kontaktade Hovets informationschef Margareta Thorgren under gårdagen var hon på resa och ville inte uttala sig förrän hon läst Leif Erikssons brev först. Men nu säger hon:

– Den här kritiken var vi lite förvånade över. I det här fallet har det inte kommit någon förfrågan från P4 Gävle. Hade vi fått det hade vi kunnat lägga in det. Utifrån vad Leif Eriksson skrivit i sitt brev hade det inte varit helt konstigt om han i stället lyft telefonen och ringt mig.

Enligt henne jobbar hovet mycket för att vara mer öppna och tillgängliga för allmänheten – och att det under besöket fanns ett fototillfälle. Då passade också några på att ställa frågor till prinsessan.

Men du menar att P4 Gävle fått en intervju om de skickat en förfrågan till dig?
– Nej det säger jag inte, men däremot brukar man ha en dialog. Det finns inga motsättningar här. Vi vill också få ut viktiga budskap. Det bästa för oss är om vi har en dialog med journalisterna.

Men Leif Eriksson slår tillbaka. Han säger att de visst lämnat en förfrågan – liksom tidigare. Eftersom besöket arrangerades av Länsstyrelsen var det också dem de kontaktade.

– Kontaktpersonen här var Länsstyrelsen. Det är inte korrekt att vi inte gjort en förfrågan. Programmet var upplagt så att det inte fanns tid för intervjuer, säger han och fortsätter:

– Att någon journalist skriker en fråga vid avspärrningarna där man står kallar inte jag för ett intervjutillfälle.

Ännu har han inte haft någon dialog med Hovet efter att brevet publicerats.

Tror du att du kommer få till en intervju här framöver?
– Jag hoppas och tror att vi har tagit ett litet steg framåt – det var hela meningen med brevet. Vi ska diskutera den här frågan vidare i dag men jag tänker närma mig hovet i nästa vecka och hoppas få till en intervju så småningom.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.