Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hovet utreder nattsamtalet till Di: "Vi ska gå till botten med det här"

Publicerad: 24 september 2015, 11:06

Margareta Thorgren: "Det låter ärligt talat som en skröna"

Maria Schultz på Dagens Industri väcktes av ett telefonsamtal i natt som påstods komma från hovet. Personen sa att kungen inte hade fått sitt exemplar av tidningen. Allt verkar bero på ett missförstånd från hovets sida.


Ämnen i artikeln:

Carl XVI GustafMargareta ThorgrenHovetDagens Industri

Resumé var i dag först med att rapportera om det udda samtalet till Dagens Industris webbredaktör Maria Schultz klockan 04.00 i natt. En man som utgav sig för att representera hovet ringde och berättade att kung Carl XVI Gustaf inte hade fått sin Dagens Industri.

– Jag trodde det var ett skämt. Men kollade upp personen som presenterade sig som att han jobbade för Hovet och det gjorde han. Jag började skratta, sade Maria Schultz till Resumé tidigare i dag.

Hovets informationschef Margareta Thorgren var från början skeptisk till redaktörens beskrivning av händelseförloppet, men ville ändå få reda på vem som ringde.

– Vi ska gå till botten med det här. Vi håller på och undersöker det just nu. Jag tror inte att det stämmer, säger Margareta Thorgren till Expressen och fortsätter:

– Det låter ärligt talat som en skröna. Tidningen kommer väl inte ens så tidigt till slottet?

Senare på torsdagseftermiddagen konstaterade Ulrika Näsholm, informationssekreterare på hovet att allt rör sig om ett missförstånd.

– Det noterades att Dagens Industri inte fanns bland de tidningar som dagligen kommer till Stockholms slott. Så personen som kontaktade journalisten trodde att han ringde till kundtjänst, säger hon till Aftonbladet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.