Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Hovets nya strategi: ”Öppenhet och transparens”

Publicerad: 25 augusti 2014, 14:34

Kvällstidningarna sände live.

Första dagen på förskola. Då hårdbevakades prinsessan Estelle av ett massivt pressuppbåd. Hovet hade bjudit in media som ett led i en ny, öppnare strategi, signerad nya informationschefen Margareta Thorgren. – Det var intensivt och blev trångt, men det gick bra, säger Thorgren.


Ämnen i artikeln:

Margareta ThorgrenEstelleDaniel WestlingHovetKronprinsessan VictoriaBertil Ternert

Margareta Thorgren är ny informationschef för Hovet efter Bertil Ternert. Hon arbetar nu för att skapa en bättre relation mellan kungahuset och media.

Ett tecken på det var dagens begivenhet då media bjöds in till prinsessan Estelles första förskoledag.

–Anledningen till att vi bjöd in media var att det fanns ett stort allmänintresse, i och med att det var Estelles första dag på förskolan. Vi ville att media skulle få de bilder de ville ha just i dag och därefter respektera att familjens önskan att Estelle ska få vara ifred. Vi vill inte ha fotografer i buskarna, säger Margareta Thorgren.

När Estelle anlände till förskolan med sina föräldrar Victoria och Daniel smattrade fotografernas kameror. Totalt var 45 journalister på plats – från Sverige, Danmark och Tyskland, och kvällstidningarna sände live. Hovet hade ordnat en fotofålla där media fick ta bilder – övriga förskolebarn var inomhus.

Margareta Thorgren berättar att det blev intensivt och trångt när mediauppbådet pressade på, men på det hela taget gick allt enligt plan. Tanken är att Estelle nu ska få det lugnare och slippa mediebevakning på förskolan.

–Det är viktigt att hovet har en bra relation till media, säger Margareta Thorgren som implementerat en ny, öppnare strategi.

Detta märktes även i samband med prins Carl-Philips och Sofia Hellqvists förlovning.

– Jag står för transparens och öppenhet, säger Margareta Thorgren.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.