Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

HQ-kraschen blir bok

Publicerad: 30 November 2010, 11:08

Svenska Dagbladets reporter Carolina Neurath har fått i uppdrag att skriva en bok om HQ-kraschen. Boken ges ut av Norstedts förlag.


Ämnen i artikeln:

NorstedtsSvDSvD NäringslivCarolina Neurath

Carolina Neurath. Foto: SvD.

Det var under några dramatiska månader som HQ-bank försattes i kris och slutligen hamnade i graven. Medierna hårdgranskade förloppet i realtid och en av de mest framträdande var SvD:s ekonomireporter Carolina Neurath.

Nu har hon fått i uppdrag att skriva boken om den historiska bankkraschen.

– Jag ska granska vad som egentligen hände och skriva hela storyn. Det känns som en ganska klockren och väldigt spännande historia, säger hon till Resume.se.

Carolina Neurath har under en tid haft kontakt med Norstedts förlag och förläggaren Stefan Hilding. Kontraktet skrevs på för två veckor sedan och på fredag går hon på en fem månader lång tjänstledighet.

– Jag har redan börjat jobba en del med boken på kvällar och helger, men det kommer bli mycket jobb framöver eftersom jag bara har ungefär fem månader på mig, säger Carolina Neurath.

Månaderna när HQ-krisen var som värst beskriver hon som väldigt hektiska och samtidigt spännande att vara en del av. I konkurrens med krisen i Saab är de det största som hon har varit delaktig i på det yrkesmässiga planet.

– Men det finns så mycket mer detaljer att berätta om som inte riktigt passar in i artikelform. Sen är det mycket av händelserna inifrån HQ som är intressanta, och det finns många som har hört av sig och menar att mediebilden av det som hände inte alltid varit helt korrekt alla gånger, säger hon.

När boken är klar planerar hon att gå tillbaka till SvD där hon nyligen fick en fast reportertjänst.

– Det har jag verkligen lovat. Jag fick fast jobb för några månader sedan, så det känns lite tråkigt att behöva lämna så tidigt. Men om jag inte skriver den här boken kommer någon annan att göra det, säger Carolina Neurath.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.