lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hyllad och sågad efter Idrottsgalan

Publicerad: 15 januari 2008, 08:57

Peter Settman ledde Idrottsgalan med bravur, enligt tv-publiken. Betyget: 4,5 plus av 5 möjliga i en omröstning på aftonbladet.se. Men DN:s Johan Croneman sågar SVT-profilen totalt.


MH

Magnus Helander


Peter Settman.

I en omröstning på aftonbladet.se hade drygt 21 000 läsare i natt satt betyg på Peter Settmans insats under Idrottsgalan. Och han gick hem i stugorna – Settman fick 4,5 plus av 5 möjliga.

– Jätteroligt, jag var sjukt nervös för det här. Och jag brukar inte vara nervös. Man kanske inte tror det men jag tar det här på ett väldigt stort allvar, säger Settman, säger han till Aftonbladet.

DN:s tv-recensent Johan Croneman är dock inte alls imponerad. Tvärtom går han till hårt angrepp mot Settman och kallar honom för mobbare.

"Årets tv-värd på "Idrottsgalan", Peter Settman, trodde att det var hans kväll, något mer självgott har jag inte sett på 30 år. Han inledde med att lägga ribban så lågt som möjligt – där låg den sedan kvar och skräpade under hela sändningen. "I kväll finns inga förlorare, men det skall vi ändra på", skriver Johan Croneman i sin spalt i dag.

Croneman dömer även ut Settmans skämt  med Ingvar Carlsson och Tomas Brolin. Croneman skriver också att Settman förmodligen kände sig lite bättre genom att skämta med Brolin.

Så här avslutar Croneman sin krönika:

 "Peter Settman är en mobbare, varför SVT ger honom jobb och lön för att vara taskig offentligt är obegripligt. Gör er av med honom", skriver Croneman.

Aftonbladets Klas Lindberg är dock av en annan åsikt.

"Under gårdagens Svenska idrottsgalan var Settman magnifik. Han var rolig, smart, snabb och inkännande. Balanserade perfekt mellan clown och strikt konferencier, tog plats men inte så mycket att idrottsmännen skymdes, skiver Lindberg.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev