Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hyllas som ”modern och cool”

Publicerad: 20 februari 2012, 12:35

Carolina Nuerath, SvD.

Foto: Andreas Elgstrand.

Madonna, Beyoncé, kronprinsessan Victoria – och SvD:s näringslivsreporter Carolina Neurath. Det är moderna och coola kvinnor att inspireras av, så kallade Fun Fearless Females, enligt Cosmopolitan.


Ämnen i artikeln:

Carolina Neurath

Cosmopoloitian lyfter i sitt marsnummer fram inspirerande kvinnor och uppmuntrar läsaren att "ta för sig och få ut det mesta av livet" – ett så kallat "Fun Fearless Female"-tema.

På listan finns en rad svenska namn i sällskap med internationella storheter. En av svenskorna på listan är SvD:s ekonomireporter Carolina Neurath, som uppmärksammades stort i fjol för sin bok om HQ-kraschen.

–      Jag tycker att det är jätteviktigt att lyfta fram kvinnliga förebilder och låta dem ta plats i medierna. Som ung kvinna kan du relatera till dem och känna att "kan hon, så kan jag", säger Cosmopolitans chefredaktör Ulrika Ek.

– Det kan handla om allt ifrån att göra karriär till att satsa på något du brinner för eller helt enkelt stå upp för den du är och köra din grej, säger Ulrika Ek.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carolina Neurath

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.