Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

I dag inleds rättegången mot Martin Timell

Publicerad: 21 maj 2018, 07:21

Foto: Frida Flakstad

Martin Timell ställs idag inför rätta, åtalad för våldtäkt. Den anmälda händelsen ska ha inträffat i samband med en fest på Martin Timells lantställe i skärgården.


Det var i mars som åklagare Anna Bengtsson åtalade programledaren Martin Timell för våldtäkt. Anmälan kom in först tio år efter händelsen, då målsäganden gick till polisen och anmälde programledaren för våldtäkt. Enligt kvinnan som anmält profilen ska han ha kört upp fingrarna i hennes underliv. Det inträffade ska ha skett i samband med en personalfest för redaktionen för Äntligen hemma, som ägde rum på Martin Timells lantställe på skärgården.

"Martin Timell har genom våld tvingat målsäganden A att tåla en sexuell handling bestående i att han förde in sina fingrar i hennes underliv. Våldet har bestått i att Timell samtidigt som han förde in fingrarna i underlivet tryckt ned målsägandes höft och därefter hållit i/fast henne. Den sexuella handlingen är jämförlig med samlag," skrev åklagaren i stämningsansökan.

Aftonbladet skriver att Martin Timell fördes in i sal sju i Attunda tingsrätt. Bredvid sig hade han sin advokat Hanna Lindblom.

Ett stort antal mediarepresentanter är på plats vid Attunda tingsrätt, och även en del åhörare. Flera personer, däribland feministprofilen, Cissi Wallin, har slutit upp för att stötta målsägaren.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.