måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”I denna stund gläds vi med Martin och Johan och deras familjer”

Publicerad: 10 september 2012, 14:15

Johan Pesson och Martin Schibbye har släppte efter att ha varit fängslade sedan förra sommaren.

Foto: Scanpix.

(UPPDATERAD) Lättnaden och glädjen är stor efter att Martin Schibbye och Johan Persson släppts ur det etiopiska fängelset i dag.

Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

MH

Magnus Helander


Journalisterna  Martin Schibbye och Johan Persson finns med på den  frigivningslista med 1 900 namn som den etiopiska regeringen  presenterade under måndagen.

− Jag är oerhört  glad att Martin och Johan släpps fria efter 14 månader i etiopiskt  fängelse. Jag hoppas att de kan återförenas med sina familjer så snart  som möjligt, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet i en kommentar.

− I denna stund så gläds vi med Martin och Johan och deras familjer.  Vi hoppas på en snabb process tills de landar på svensk mark. Det är  svårt att förställa sig hur det är att sitta fängslad under så lång tid  och under de förhållandena som råder där, säger Lotta Shüllerqvist,  ordförande för Reportrar utan gränser.

Reportrar utan gränser och Journalistförbundets fick in 1,7 miljoner kronor i sin insamling till förmån  för Martin och Johans omkostnader.

– Vi vill  tacka alla som skänkt pengar till insamlingen, vilket gjort det möjligt  att bland annat bekosta Martin och Johans försvarsadvokater samt resor  till Etiopien för Martin och Johans anhöriga.

TU:s vd Per Hultengård.

– Det är med stor lättnad vi tagit emot nyheten om Johans och  Martins frigivning. Vi gläds idag  naturligtvis med deras familjer och anhöriga, men gläds också för  pressfriheten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev