Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

ICA avslöjar ”Stig-effekten”

Publicerad: 29 augusti 2014, 06:48

ICA avslöjar effekten av sin reklamserie. Filip & Fredrik får en skämskudde för sitt "Roast & toast"-program om sig själva och Netflix har betalat en rekordsumma för tv-serien "The Blacklist. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Filip och FredrikMorgonsvepetSkämskuddenNetflixIcaTV4Ica-Stig

ICA avslöjar "Stig-effekten"
Reklamfilmerna med ICA-Stig i huvudrollen (spelas av Hans Mosesson) är inne på sitt 500:e avsnitt – konceptet lanserades i december 2001 och finns med i Guiness Rekordbok.
ICA avslöjar nu att försäljningen av en vara ökar med i genomsnitt 250 procent då den är med i reklamfilmen, enligt DN. En starkt bidragande orsak till framgångarna stavas just ICA-stig.
– Rekryteringen av Ica-Stig är en av de viktigaste vi gjort. Han symboliserar den ursprungliga Ica-idén med en handlare i en butik, säger Icas marknadsdirektör Håkan Sjöstrand.
Han menar att framgångarna ligger i att reklamfilmen är något mer än bara reklam.
– Genom att bygga upp ett antal karaktärer, som folk kan känna igen sig i, kan vi ta upp aktuella frågeställningar och nå ut med ett budskap som berör, säger Håkan Sjöstrand till DN.

Filip & Fredrik får pris för sämst tv
Filip & Fredrik fick Skämskudde för programmet "Roast & Toast: 10 år med Filip och Fredrik" när man skulle delas pris för årets sämsta tv-insatser under gårdagen på Göta Källare, enligt Alltomstockholm.
Motiveringen löd:
"Ni vet när man filmar av ett firmagig och säljer det till Femman."
Belinda Olsson och bröderna Timell fick också priset för "Fittstim – min kamp" respektive "Timells skärdgårdskök"
Svenska folket står för nomineringarna och en jury utser vinnarna.
Till skillnad från förra året var det ett antal nominerade som dök upp på galan.
– Det var fantastiskt roligt! Att de väljer att komma till galan tyder på både självinsikt och självdistans vilket är hedervärda egenskaper, säger Skämskuddens grundare Martin Soneby.
Filip & Fredrik kan dock få revansch under Kristallen på fredag. Där har man chans att vinna kategorin "Årets programledare

Netflix betalar rekordpris för tv-serie
Tv-jätten Netflix har köpt rättigheterna till den amerikanska tv-succén "The Blacklist" av Sony – serien har James Spader och Megan Boon i huvudrollerna. Netflix betalar två miljoner dollar per avsnitt för första säsongen, enligt DI som refererar till Deadline. Summan uppges vara den största någonsin för en video-on-demand-serie

TV4 startar hiphop-satsning
Etablerade pop- och rockartister möter yngre hiphopare för att tolka varandras musik i nya TV4-programmet "Lyckliga gatan". Hiphopartisten Matar "Näääk" Samba är programledare ihop med bröderna Masse och Salla Salazar. Kicka Danielsson är en av de gäster som deltar i programmet. "Lyckliga gatan" har premiär efter nyår, enligt SvD.

Kungens Ferrari-tankning en snackis
Mackägaren Maria Trobäck tog en bild på kungen när han tankade sin Ferrari 599 GTB. Sociala medier har gått varma sedan dess.
- Han var trevlig och posade lite för mig, säger mackägaren Maria Trobäck till Kristianstadsbladet enligt SvD.
Bakgrunden är att kungen hade sett sin son Carl-Philip köra STCC på Knutstorp.
Bilden har setts över 150 000 gånger och även Preem har lagt upp bilden på sin Facebook-sida.
Bilden har också väckt diskussioner om kungahusets vara eller icke och vara och hur kungen använder sina pengar, enligt SvD.

"Cops”-medarbetare skjuten till döds
Ljudteknikern Bryce Dion dödades när han träffades av ett skott från polisen i veckan, enligt DN.
Dödsskjutningen inträffade när han följde med polisen till ett rån mot en snabbmatsrestaurang i Omaha, Nebraska. Rånaren var kvar i lokalen och hotade en kassörska och vände sig mot poliserna som öppnade eld. 38-årige Bryce Dion träffades i en glipa under armen till sin skyddsväst. Även den 32-årige rånaren dog på platsen.
Det är första gången på 25-år som en "Cops"-medarbetare har dödats under arbetet.

Apple skickar hemlig inbjudningar
It-jätten Apple har skickat ut inbjudningar till ett event på Flirt Center den 9 september, vilket ligger nära bolagets högkvarter i Cupertino, Kalifornien, enligt DI som refererar till Bloomberg News.
Apple väntas prestentera två nya Iphone-modeller en med en skärm på 4,7 tum och en ytterligare med en skärm på 5,5 tum. Man förväntas presentera en ny typ av bärbar produkt, vilket i så fall skulle vara den första nya produktategorin sedan Ipad-lanseringen år 2010.
Bolaget var dock ytterst hemlighetsfull och skrev i inbjudan: "Önskar vi kunde säga mer", enligt DI.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.