Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

ICA tipsade om ingredienser som var "goda över glöden"

Publicerad: 27 juli 2018, 06:30

Foto: Johannes Erlandsson, Most Photos

ICA har i ett mejlutskick uppmanat sina kunder att avancera i grillandet. "Hoppas du inte tröttnat på att grilla än, för nu är det dags att avancera!" står det i utskicket.


Ämnen i artikeln:

IcaReklam

Resumé skrev igår om att grillannonserna fortsätter att spridas, trots eldningsförbundet som råder runt om i landet. Flera livsmedelsbutiker har dragit tillbaka sina grillartiklar, men grillannonserna verkar vara svårstoppade.

Under gårdagen hade en Ica-kund i centrala Stockholm fått ett reklamutskick från Ica, med tips om vilka ingredienser som blir "goda över glöden". Detta skriver bland annat DN.

Ica har inte kunnat svara på hur många som nåtts av utskicket, men säger att det inte rör sig om ett lokalt utskick. Det innebär att budskapet kan ha nått stora delar av landet.

– Vi har en mängd olika utskick och vi har justerat flera av dem sedan det här skärpta eldningsförbudet kom – där vi har kunnat göra det. Men en del av dem är ju redan i rullning, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Icagruppen till DN.

Emelie Ericson säger även att det var för sent att stoppa utskicken som styrs av Ica:s reklambyrå.

Förra veckan gjorde Hemköp en liknande tabbe när man skickade ut ett mass-sms med uppmaningen: ""Grilla nu igen? Självklart! Färska hamburgare, 29,95/st".

Hemköp mötttes av hård kritik på sociala medier. "Skärpning Hemköp! Det brinner överallt, jag tänker f**n inte grilla!" skrev en person på Twitter.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

IcaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.