Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ice Bucket Challenge gör comeback

Publicerad: 7 augusti 2015, 11:43

Foto: Alex Schulmans instagram

Den virala succén ALS Ice Bucket Challenge – som samlar in pengar till forskning för den dödliga sjukdomen ALS – är tillbaka. Den första kändisen i Sverige att anta utmaningen är medieprofilen Alex Schulman.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanHjärnfonden

ALS Ice Bucket Challenge körde igång i fjol i sociala medier. Utmaningen går ut på att en person filmar när denne får en hink med isvatten hälld över sig av någon annan. Personen ska sedan utmana tre andra att göra detsamma. Filmen postas i sociala medier, där personen även uppmanar andra att sms:a in sin donation till forskningen om ALS.

Förra året fick Hjärnfonden i Sverige in över fyra miljoner kronor till ALS-forskningen. I år följer Hjärnfonden sina amerikanska kollegor på The ALS Association som bestämt sig för att anordna Ice Bucket Challenge i augusti varje år tills ett botemedel är hittat. Hashtagen är #utmanaALS.

– ALS Ice Bucket Challene var en enorm viral succé och tillförde mycket pengar, framförallt i USA men även i Sverige med våra mått mätt. ALS är en sjukdom utan överlevare och vi behöver ständigt mera pengar till forskningen för att hitta behandlingar, säger Gunilla Steinwall, Generalsekreterare på Hjärnfonden, till Resumé.

Hjärnfonden i Sverige hoppas samla in ännu mer pengar i år då så många människor redan känner till utmaningen.

– Vi började utmaningen i dagarna och det tar lite tid innan vi ser att det drar igång. Förra året fick vi in 35000 sms-gåvor. Då var kändisar såsom Timbuktu, Anja Pärsson och Darin med och vi hoppas såklart att de ska delta även i år. Ice Bucket var ett tidigt storstadsfenomen som senare spreds över hela landet.

I år är Alex Schulman den första kändisen att anta Ice Bucket-utmaningen. Han utmanar Kristin Kaspersen, Malin Eklund och Anders Timell. I USA har artisten Justin Bieber ställt upp.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanHjärnfonden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.